Ziua marilor decizii pe scena politică: PSD, la Putere. PNL, în retragere. Zâmbete, excluderi și întâlniri strategice

Zi zgomotoasă pe scena politică! 

PSD a votat propunerea de premier. Mihai Tudose este numele ce va fi pus pe masa președintelui Klaus Iohannis, la negocierile de la Palatul Cotroceni. Susținut de PSD și ALDE, Mihai Tudose a făcut parte din Guvernul Grindeanu, fiind ministru al Economiei. 

S-au abținut patru de la PSD: Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, Codrin Ștefănescu, secretarul executiv la partidului și Marian Minea, liderul PSD Giurgiu. De la ALDE, unul: Norica Nicolai. 

Au fost șase nume de premier pe lista scurtă și la ședința CExN. Din șase a rămas doar unul. Și doar unul ar putea să ajungă pe masa de la Cotroceni. 

[citeste si]

PNL nu va propune premier. Discuțiile cu ALDE și PMP s-au făcut peste Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu, dar negocierile au eșuat. Nici cu USR nu ar fi stat mai bine. Liberalii nu vor face o nominalizare. Ar fi renunțat la visul de a ajunge la Putere și nici nu ar merge cu o propunere la Cotroceni, vor rămâne în Opoziție. 

Alina Gorghiu râde. Nu de calculele greșite ale PNL, ci de propunerea de premier. Unica!

ALDE își dă oamenii afară, deși în același moment Călin Popescu Tăriceanu spune că ”eu cred că-n orice partid e democrat să existe posibilitatea exprimării unor puncte de vedere divergente”. Nu de aceeași înțelegere s-a bucurat și Remus Borza, exclus din partid pentru votul la moțiunea de cenzură. 

PSD a avut o strategie diferită, și-a atras înapoi parlamentarii care au fost împotriva căderii Guvernului Grindeanu. Fiecare vot contează! 

În același timp, pe scenă, din surse media, apar informații despre o întâlnire între Klaus Iohannis și Mihnea Costoiu. 

A fost o dimineață cu decizii majore și răsturnări de situație. Ziua cu impact politic pe termen lung continuă la Palatul Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel