VREMEA pe Litoral în weekend - Avertizare meteorologică. Risc de inundații

Descriere foto:

Ca urmare a avertizărilor meteorologice, primăria Constanța s-a pregătit pentru posibile inundații, prognoza pentru weekend fiind de ploi torențiale pe Litoral.

Canalizările din zonele cu risc de inundare ale municipiului Constanţa au fost decolmatate, ca urmare a avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferică temporar accentuată, anunţate pentru sfârşitul acestei săptămâni, a informat vineri administraţia locală.

VREMEA pe Litoral în weekend - 'Primăria Municipiului Constanţa împreună cu RAJA S.A. au acţionat pentru decolmatarea canalizărilor din zonele cu risc inundabil. Constănţenii, agenţii economici şi asociaţiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanţa - 0241/550055; Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală - 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142; Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă - 0737552271', potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Totodată, Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a informat că a activat comandamentul pentru situaţii de urgenţă, în condiţiile în care începând de sâmbătă dimineaţa şi până luni, prognoza meteorologică indică vijelii şi ploi torenţiale.

VREMEA pe Litoral în weekend - Ploi torențiale

 

'Ca urmare a avertizărilor meteorologice de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, cantităţile de apă putând depăşi 25 l/mp, iar pe arii restrânse 50...70 l/mp, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, la nivelul RAJA S.A. s-a decis activarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, începând de mâine, sâmbătă - 3 august 2019, ora 8,00, până luni - 5 august 2019, ora 8,00', a transmis RAJA.

VREMEA pe Litoral în weekend -  Potrivit unui comunicat de presă al regiei de apă, în cadrul comandamentului au fost constituite zeci de echipe de intervenţie la nivelul localităţilor deservite, dotate cu utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcţionarea sistemelor operate. 'Facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924', se menţionează în comunicatul RAJA Constanţa.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27