Voucherele de vacanţă, afacere de zeci de milioane de euro

vouchere vacanta
vouchere vacanta

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a anunţat vineri că în primele cinci luni ale anului au fost acordate vouchere de vacanţă în valoare de 22,5 milioane de euro.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat vineri că în primele cinci luni ale anului au fost acordate vouchere de vacanţă în valoare de 22,5 milioane de euro şi că în luna mai au fost date mai multe vouchere decât în primele patru luni ale anului la un loc. De asemenea, faţă de aceeaşi perioadă de acum doi ani, valoarea voucherelor de vacanţă a crescut de zece ori.

Adrian Voican, reprezentant al ANAT, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că  în primele cinci luni ale anului au fost date vouchere de vacanţă în valoare de 22,5 milioane de euro.

"În luna mai s-au dat atât de multe vouchere cât în patru luni, din ianuarie până în aprilie. Ca volum, 22,5 milioane de euro pe cinci luni - ianuarie – mai 2018, faţă de şase milioane aceeaşi perioadă a anului trecut şi faţă de 2,2 milioane de euro în 2016. Deci în doi ani de zile am crescut de zece ori", a spus reprezentantul ANAT.

El a spus că dacă toţi bugetarii au primi vouchere de vacanţă , valoarea acestora ar fi de 450-500 de milioane de euro. Voucherele de vacanţă au fost introduse pe piaţa din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, iar de atunci a fost  restricţionată an de an prin act normativ.

Legea a fost promovată pentru protejarea stării de sănătate a angajaţilor şi prevede impozite reduse în cazul angajatorilor care oferă bonurile valorice salariaţilor lor. Un alt scop al legii este creşterea turismului intern, ultima variantă a actului normativ, aprobată în 2015, prevede înlocuirea primelor de vacanţă cu care puteau fi cumpărate sejururi externe şi erau taxate similar salariului pentru angajator, cu voucherele de vacanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel