Victor Ponta: ”Voi demisiona dacă voi fi condamnat de un judecător”

Premierul Victor Ponta a anunțat, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, că va demisiona din fruntea Guvernului dacă va fi condamnat de un judecător. El a precizat însă că îşi va putea demonstra nevinovăţia în instanţă. Primul-ministru a respins apelurile la demisie, explicând că România trebuie să fie un stat "stabil şi predictibil" în cea mai "sensibilă" regiune a Europei şi subliniind că "doar Rusia ar deschide şampanie" pentru "o criză îndelungată" la Bucureşti.

Întrebat în cursul unui interviu acordat pentru The Guardian dacă va demisiona în cazul în care va fi găsit vinovat de o instanţă judiciară, Victor Ponta a răspuns: "Dacă voi fi declarat vinovat de un judecător, sigur că da. Este absolut clar".

Însă premierul României susţine că îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă, subliniind că magistraţii nu au ascultat încă versiunea lui.

"Autorităţile fiscale şi Agenţia Naţională pentru Integritate mi-au făcut toate verificările, spunându-mi că totul a fost perfect legal, astfel că voi prezenta aceste documente procurorului. Voi oferi toate explicaţiile şi sunt sigur că totul va fi clar până atunci", a continuat liderul PSD, citat de Mediafax.

Vezi și: Victor Ponta, despre mesajul Ambasadei SUA în România

Deocamdată, Victor Ponta a respins apelurile la demisie, explicând că România trebuie să fie un stat "stabil şi predictibil" în cea mai "sensibilă" regiune a Europei şi subliniind că "doar Rusia ar deschide şampanie" pentru "o criză îndelungată" la Bucureşti. Victor Ponta a reiterat că este nevinovat şi a respins apelurile la demisie lansate de preşedintele Klaus Iohannis, precizând că nici România, nici Europa nu îşi pot permite instabilitate politică în contextul manevrelor expansioniste ale Rusiei. "România se află în cea mai sensibilă zonă a Europei", a mai declarat șeful Executivului.

"Sperăm că vom încheia această criză politică mică dar intensă, pentru a putea reveni la lucru, dat fiind că Europa vrea ca România să fie stabilă şi predictibilă în această regiune. Cred că doar Rusia ar deschide sticle de şampanie dacă România s-ar afla într-o criză politică îndelungată", a conchis Victor Ponta.

Citește și: Își va duce Guvernul mandatul până la final? Ce spune Gabriel Oprea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel