Vezi câți polițiști au rămas fără arme după masacrul de la Perla

În urma masacrului de la Perla,  ministrul de Interne, Gabriel Berca, a dispus un control asupra persoanelor  care au permis de portarmă. Potrivit Inspectoratul General al Poliţiei Române, 92 de angajați ai MAI au rămas fără permisul de armă.

IGPR a dat, miercuri, publicității concluziile raportului dispus de către ministrul de Interne.  Au fost verificate 3.434 de dosare ale personalului Ministerului de Interne (MAI) care deţine dreptul de port şi de folosire a armelor de foc letale. Urmarea a fost că 92 de angajaţi ai MAI au rămas fără permis de armă. Dintre ei, 10 nu îndeplineau condiţiile medicale sau psihologice necesare pentru a deţine o armă de foc.

 Poliţiştii care au arme de foc letale, în afară de cele de serviciu, nu au fost însă testaţi în vreun fel, nici psihologic. Controlul a vizat doar actele de la dosarele de permis de armă, conform lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

 În timpul acestui control, 34 de persoane au renunţat de bunăvoie la permisul de armă. "A fost opţiunea fiecăruia", a explicat pentru gândul Christian Ciocan. Cei care au renunţat la permis nu au mai fost supuşi controlului.

 Poliţia Română a dispus anularea permiselor de armă pentru 38 de angajaţi ai MAI. Dintre acestea, 10 persoane nu mai aveau calitatea care le îndreptăţea să aibă armă letală, 18 nu îşi mai prelungiseră permisul de armă, iar 10 nu îndeplineau condiţiile medicale sau psihologice.

 În cazul altor 20 de angajaţi MAI, permisele le-au fost suspendate, iar Poliţia a solicitat începerea urmăririi sau acţiunii penale.

  Poliţia Română a declanşat o acţiune de verificare a tuturor deţinătorilor de arme şi de muniţii letale din România, din punct de vedere al comportamentului şi al bonităţii judiciare (cazier curat).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel