Vești proaste pentru fumători. Ce s-a votat astăzi

Comisia de sănătate a Parlamentului European dă o veste proastă fumătorilor.

Autor: Diana Mandache

Un nou pas spre înăsprirea legilor împotriva fumatului a fost făcută de Parlamentul European. Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul referitor la interzicerea comercializării de produse din tutun amblate atractiv, extinderea dimensiunii advertismentelor produselor din tutun până la 75% din dimensiunea acestora, interzicerea folosirea aditivilor, inclusiv a mentolului, aditivi care fac produsele din tutun mai atractive și stabilirea unei „liste pozitive” de ingrediente pe care un produs din tutun le poate conține.

Membrii Comisiei ENVI au mai susținut propunerea de a interzice țigaretele slim.

Cu toate acestea, Guvernul României consideră că nu ar trebui să aplice normele menționate în Directivă, în condițiile în care în unele țări din Uniunea Europeană continua să producă țigări slim. Declarația îi aparține șefului Executivului, Victor Ponta. Acesta a dat inclusiv un exemplu, cel al Poloniei.

Decizia luată de Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară nu obligă nicio țară membră să ia vreo măsură din cele mentionate anterior. Directiva urmează să se discute din septembrie în plenul Parlamentului European, iar mai apoi, după o altă serie de dezbateri, se va lua o decizie la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește măsurile pe care vor trebui să le ia țările membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel