Vești bune 2014: vânzările de produse electronice autohtone vor crește

tableta Allview
tableta Allview

Producătorii autohtoni de produse electronice, conștienți de piața competitivă în care activează, încearcă să extindă alte tipuri de dispozitive atractive pentru potențialii cumpărători din România, iar cei implicați în comercializare lor preconizează că vânzările de produse sub branduri româneşti vor acapara şi mai multă piaţa în 2014, având în vedere că ele vor fi din ce în ce mai bune din punct de vedere calitativ, dar și susţinute de un preţ foarte bun.

Potrivit economica.net, CEO evoMAG, Mihai Pătraşcu are încredere în planurile asamblorilor locali de echipamente electronice: “Deja asamblorii locali de echipamente electronice sunt prezenţi pe piaţă cu o gamă foarte mare de produse. Au pus accent însă mai puţin pe televizoare, laptop-uri si electrocasnice. Sunt de părere că aceste tipuri de produse se vor afla anul viitor mai mult în atenţia producătorilor români”.

Mihai Pătrașcu susține și că vânzările de produse sub branduri româneşti vor acapara şi mai multă piaţa anul viitor. Şi asta pentru simplul fapt că vor fi din ce în ce mai bune din punct de vedere calitativ, şi vor fi susţinute de un preţ foarte bun.

Încredere în produsele eletronice românești are și Dana Iorga, director general operaţiuni Koyos.ro: “Dacă ne referim la categoria terminalelor mobile, unde există deja de ceva timp branduri românești, credem că brandurile româneşti au ajuns deja la un procent de două cifre din piaţa din Romania (un raport foarte bun, având în vedere competiţia existentă). Dacă ne referim la categoriile ne-exploatate încă, vom întâmpina cu plăcere orice brand nou românesc şi îndrăzneţ”.

Pe piaţa românească de tablete, braşovenii de la Allview deţin 25% aflându-se la egalitate cu Samsung ca număr de unităţi vândute, dar nu şi la valoare. O tabletă Allview se comercializează şi la 279 de lei, pe când o tabletă Samsung are un preţ de pornire de 650 de lei pentru versiunile mai vechi, ceea ce denotă faptul că românii nu au sufiecientă încredere în brandurile româneşti.

Un alt exemplu de neîncredere faţă de produsele româneşti şi un semn pozitiv că a crescut calitatea este adoptarea în portofoliul operatorilor Orange şi Cosmote a tabletelor de la Allview.

Între cei mai cunoscuţi producători româneşti de produse electronice, alături de cei de la Allview, se mai evidențiază și cei de la Evolio, E Boda, Serioux, Arobs şi Infotouch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel