Vaslui: Prefectul le recomandă primarilor să construiască şcoli din panouri sandwich

Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, le recomandă primarilor din judeţ să construiască şcoli pe structuri metalice şi învelite cu panouri tip sandwich în zonele unde populaţia şcolară este redusă şi nu sunt justificate investiţii mai mari.

Prefectul a declarat că a vizitat, în cursul zilei de miercuri, împreună cu inspectorul general şcolar, mai multe şcoli din judeţ, ocazie cu care a văzut o astfel de unitate şcolară, despre care spune că oferă elevilor toate condiţiile, deşi a fost amenajată cu un buget redus.

'În comuna Voineşti, într-un sat în care sunt doar 15 elevi şi în care exista o şcoală veche de aproximativ 100 de ani, primăria, folosind fonduri proprii, a construit o unitate şcolară din panouri tip sandwich, care a costat în jur de 50.000 de lei. Este vorba despre o şcoală care oferă toate facilităţile necesare desfăşurării unui act educativ de calitate. Unitatea are electricitate, căldură, Internet şi ar trebui să fie exemplu şi pentru alţi primari care au în comunele lor localităţi cu populaţie şcolară scăzută. Unde sunt copii puţini, pentru a nu-i mai duce la centrele de comună situate la 8 - 10 kilometri de casă, este o soluţie construirea unor astfel de şcoli', a declarat, pentru Agerpres, Eduard Popica.

Prefectul a vizitat, miercuri, o serie de şcoli din judeţ pentru a urmări stadiul de implementare a proiectului privind construcţia de toalete în interiorul unităţilor de învăţământ. La nivelul judeţului Vaslui, un număr de 137 de şcoli în care toaletele se află în exteriorul clădirilor vor beneficia de finanţare prin acest proiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel