EXCLUSIV  Vălean, comisar european. Orban răspunde criticilor USR: De ce nu i-a chemat la audieri

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a oferit primele declaraţii după ce Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von der Leyen pentru funcţia de comisar european. În plus, premierul a explicat şi de ce nu a chemat partidele la consultări, înainte de această nominalizare. 

"Adina Vălean este un candidat serios, cu un background profesional solid. Este europarlamentarul român cu cea mai mare experienţă, care a deţinut de-a lungul timpului funcţii înalte la nivelul PE. În ultimul mandat, a fost preşedintele Comisiei de Mediu, acum este preşedintele Comisiei de Industrie, Cercetare şi Mediu. Va trece fără probleme prin furcile caudine ale Parlamentului European şi va fi comisar. Sunt sigur că va exercita funcţia în cele mai bune condiţii şi va lua decizii care să influenţeze pozitiv viaţa românilor. Doamna Vălean este recomandată de cariera profesională şi credibilitatea de care se bucură la nivel european, expertiza în multe domenii de activitate, o profundă cunoaştere a politicilor europene şi a funcţionării instituţiilor europene", a spus Ludovic Orban în exclusivitate pentru DC NEWS. 

USR, scandal după nominalizare. De ce nu i-a chemat Orban la consultări

"Eram sub imperiul urgenţei, România era ultima ţară care nu avea un comisar european desemnat. Aşa că am luat decizia forţat practic de faptul că preşedintele Comisiei Europene a solicitat cât mai rapid desemnarea candidaţilor. Noi am desemnat doi candidaţi, serioşi, care nu au nicio problemă de integritate, care au experienţă la nivel european, oameni cunoscuţi şi apreciaţi şi cu o bogată experienţă. În mod evident, am anunţat că voi solicita preşedinţilor celor două Camere să demareze procedura de audiere în comisiile de specialitate ale Parlamentului, conform prevederilor legale.", a mai explicat premierul Orban, după ce mai mulţi parlamentari USR au criticat decizia Guvernului de a face nominalizări fără o consultare în prealabil. 

Citeşte AICI MAI MULTE DESPRE criticile aduse guvernului ORBAN de Iulian Bulai şi Ionuţ Moşteanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel