Val Vâlcu: Singurul program de guvernare pentru toate partidele e scris, e la Bruxelles. Restul sunt abureli

Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenţia asupra singurului program de guvernare care ar trebui să conteze pentru toate partidele, în speţă PNRR, şi avertizează că dacă nu se vor trage banii, toată clasa politică va avea de suferit la următoarele alegeri. 

"Vrăjeala asta cu programele de guvernare ale tuturor partidelor este o abureală. Să vă explic de ce. În momentul de faţă, singurul program de guvernare impus tuturor partidelor se numeşte PNRR. Acolo scrie foarte clar ce ne-am asumat să facem. Şi e cu termene. Nu ştiu dacă sunt sau nu reforme. Dar acele decizii trebuie luate şi trebuie să existe o largă majoritate pentru schimbări care trebuie făcute contracronometru. S-au bătut alde Ghinea şi restul să îşi îndeplinească puncte din promisiunile electorale cu treaba cu autostrăzile. Noi nu suntem în stare, în 3 ani şi jumătate abia se fac 17 km în câmpie. Într-un an de zile să treci prin licitaţii şi să faci ce e acolo... Procedurile administrative prin actuala legislaţie nu pot fi realizate, şi nu până la finalul PNRR-ului, ci de două ori termenul ăsta. Sunt contestaţii, vine ONG-ul cu fluturele argintiu, gândacul cafeniu, te blochează în instanţă. 

E nevoie de o majoritate cum a fost USL-ul, care poate schimba rapid totul, dacă vrem să facem PNRR-ul. Restul sunt cuvinte. Că s-au întâlnit, că sunt 100 de măsuri, 125, că sunt principii... Vorbim de lucruri concrete! Propunerile, principiile, sunt abureli. Trebuie să se vorbească concret, cu termene, ca la corporaţie! Deci programul de guvernare există, e scris, e pus la Bruxelles. Ăla e programul de guvernare al tuturor partidelor care se pretind responsabile!", a declarat Val Vâlcu la B1TV. 

Avertismente pentru partide

"Dacă nu încep să tragă bani din PNRR, dispare toată clasa politică, rămâne AUR. Va fi 80 % AUR. E un joc de copii. Este într-adevăr dovadă de iresponsabilitate să nu te fi apucat deja de măsurile din PNRR", a mai spus jurnalistul. 

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României pe 28 octombrie, ceea ce înseamnă că ţara noastră poate depune cereri pentru atragerea primelor fonduri. 

"Nu au fost întrebări sau observaţii la PNRR-ul României. Gata. Tot ce ţinea de Comisia Europeană a fost făcut, acum e pe umerii noştri. Urmează implementarea PNRR şi ar trebui ca în decembrie să avem primii bani. Ordonanţa e deja dată, trebuie să dăm un HG. Acum e la noi, s-a terminat tot ce ţinea de Comisia Europeană. Unele acte se pot face în Parlament, dacă nu vom avea Guvern", a declarat Florin Cîţu după şedinţa ECOFIN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel