Trei clipuri din România care arată de ce mor oameni în trafic - VIDEO

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

În ultimele zile, au fost mai multe accidente extrem de grave pe şoselele din România, soldate cu răniţi în stare gravă, dar şi cu persoane decedate. 

Neatenţia şi manevrele greşite par a fi cauza principală, conform unor materiale video publicate pe grupul de Facebook TraficTube. Este vorba de înregistrări cu camere de bord care arată cât de aproape au fost şi alţi şoferi de tragedii pe şosele. 

VEZI Val de accidente grave pe șoselele din România. Mai multe persoane au murit

Tir intrat pe contrasens, tragedie evitată la milimetru 

Conform unuia dintre clipurile video, un TIR poate fi văzut cum intră brusc pe contrasens, iar tragedia este evitată în ultima secundă de şoferul care a postat imaginile. Acesta a avut prezenţă de spirit şi a ieşit de pe şosea, profitând de faptul că nu era şanţ pe marginea drumului. 

Ulterior, pe imagine s-a văzut că de vină ar fi şi şoferul dubiţei din prim-plan, care ar fi frânat brusc în faţa TIR-ului, forţându-l pe acesta să încerce evitarea unui impact. Dar în cauză se poate da vina şi pe şoferul de TIR, care nu păstra distanţa de siguranţă faţă de maşina din faţa sa. 

Pericol pe trotinetă 

Un accident între o maşină şi o trotinetă care a trecut pe culoarea roşie a semaforului a fost evitat în ultima secundă. De altfel, în România se ridică din ce în ce mai des problema celor care merg pe trotinete electrice în trafic, printre maşini, fără a avea minime cunoştinţe rutiere. 

"În cazul trotinetelor electrice e greu de găsit o soluţie bună. Alte ţări, cum ar fi Germania, au interzis aceste trotinete. Nu se circulă sub nicio formă pentru că au ajuns la concluzia că orice ar face tot rău e. Adică dacă îi laşi pe trotuar e rău că se merge cu viteză printre pietoni, e periculos, sunt şi copii sau chiar şi oameni mari care dacă sunt loviţi nu e bine. Dacă îi pui pe pista de biciclete iar nu e bine. Dacă îi pui pe carosabil nu e bine deloc, pentru că în Germania oricum nu există nici biciclete pe carosabil. Un copil care nu cunoaşte bine regulile de circulaţie şi nu stăpâneşte aşa cum trebuie condusul trotinetei printre maşini, se expune unui mare risc de a fi accidentat", a explicat Titi Aur pentru cititorii DC News.

Şi depăşirile la limită sunt printre cauzele producerii de accidente grave în România. În imaginile de mai jos, două maşini depăşesc pe linia continuă şi într-o curbă cu vizibilitate redusă, iar o tragedie este evitată la limită. Asta pentru că din sens opus venea o altă maşină, care reuşeşte să evite impactul cu mult noroc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel