USR va ataca la CCR proiectul de lege privind Statutul magistraţilor

Parlamentarii USR au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, adoptată marţi de Senat, a anunţat preşedintele Uniunii, deputatul Dan Barna. 

'Nu este un sfârşit de drum şi vreau să transmit un mesaj foarte clar întregii societăţi: vom continua lupta cu toate instrumentele şi cu toate mijloacele legale, parlamentare şi civice pe care le avem la dispoziţie. Evident că vom contesta la CCR această lege, au anunţat şi colegii de la PNL.

Trebuie utilizat orice instrument pe care reuşim să-l identificăm - şi legal, şi civic - pentru a bloca în cele din urmă intrarea în vigoare a unei astfel de legi. Bineînţeles, şi preşedintele va avea punctul său de vedere. Aceste legi sunt împănate de motive de neconstituţionalitate. Colegii mei de la departamentul juridic lucrează în prezent pentru a definitiva textul contestaţiei', a declarat Barna la Parlament.

[citeste si]

Potrivit acestuia, 'în continuarea săptămânilor în care Parlamentul a devenit pur şi simplu un loc de joacă pentru majoritatea PSD', prioritatea 'imaginară şi conştientizată' legată de legile Justiţiei face ca bugetul să fie ignorat. 'Am venit la acest plen reunit care vedem că nu se mai întâmplă, a apărut apoi un mesaj. Constatăm că deciziile Birourilor permanente reunite, cel mai puternic for al Parlamentului, sunt ignorate sau suprascrise prin mesaje pe SMS. (...)

Practic, este o joacă cu regulamentul şi cu procedurile fără precedent în istoria acestui parlament', a adăugat liderul USR. Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor. Au fost înregistrate 80 de voturi 'pentru'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel