USR, scindat de excluderea Olimpiei Ardelean. Radu Herjeu, reacţie: Nu ei sunt problema. Problema rămânem noi, toţi!

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu a avut o reacţie acidă la adresa USR, după ce partidul s-a scindat în două tabere ca urmare a excluderii din partid a Olimpiei Ardelean. 

"Problema nu e că USR se dovedește a fi (și pentru cei mai creduli dintre conaționali) doar un alt partid specific românesc, plin cu români sadea, chiar dacă mulți au nume exotice. Problema rămâne uriașul aparat de propagandă care a reușit să-i seducă pe atâția cu un ambalaj sclipicios care învelea... nimic... nimic altfel, nimic deosebit, nimic special.

Problema rămâne capacitatea unora de a mobiliza cu sloganuri inepte mii, zeci de mii de oameni de, probabil, bună credință, să se implice în tot felul de campanii fără nicio substanță sau relevanță reală pentru reformarea societății.

Problema rămâne ușurința cu care, de mulți ani, cineva se poate juca cu 10-25% dintre voturile electoratului, propunându-i acestuia, periodic, o nouă fantoșă branduită "Altfel"", a scris Herjeu pe pagina sa de Facebook. 

"Problema suntem noi, toţi"

Problema e nu imaturitatea unei părți a populației, rămase încă la stadiul de "tot ce sclipește e aur" (în fond, aici poți încadra cam toți votanții activi), ci talibanismul agresiv pe care genul acesta de fantoșe îl trezesc în oameni.
Problema e cantitatea uriașă de ură pe care o generează orice tentativă de opoziție la astfel de experimente, chiar dacă aceasta din urmă se manifestă doar prin ironii sau tentative articulate și argumentate de a desprinde bucăți de smalț.

Și, în general, problema rămânem noi, toți, incapabili de 30 de ani să "emanăm" partide cu adevărat altfel, pline cu cei mai buni, cei mai competenți, cei mai corecți, cei mai dedicați dintre noi!", a concluzionat Radu Herjeu. 

CITEŞTE AICI DESPRE SCANDALUL CREAT DE EXCLUDEREA OLIMPIEI ARDELEAN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel