USR-PLUS vrea DESFIINȚAREA Poliției Locale

Alianța USR-PLUS vrea să se desființeze Poliția Locală. Care e motivul lor. 

Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, anunţă că Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită azi, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii.

"Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii şi cât mai aproape de aceasta, recuperând din cadrele actualei Poliţii Locale care respectă criteriile de competenţă necesare şi nu au funcţionat ca bodyguarzi ai primarilor", a declarat Dragoş Tudorache, fost ministru de Interne şi coordonator al Alianţei USR PLUS.

"De la bun început prost definit"



Conform unui comunicat USR PLUS, Tudorache apreciază că Poliţia Locală şi-a dovedit "în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică" şi că mandatul ei a fost "de la bun început prost definit". De asemenea, "s-a suprapus mereu cu Poliţia naţională" şi "a devenit un instrument" în mâna primarilor, apreciază el.

Potrivit USR PLUS, "primarii PSD în funcţie au transformat poliţiştii locali în bodyguarzii lor personali", ceea ce trebuie să se schimbe după alegerile locale din 27 septembrie.

Alianţa susţine, de asemenea, că, "la ordinul primarului PSD din Sectorul 1, Poliţia Locală a urmărit-o şi filat-o" pe Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1.

"Este un caz flagrant de poliţie politică"



"Este un caz flagrant de poliţie politică şi o infracţiune gravă pentru care toţi cei vinovaţi trebuie să plătească de urgenţă. Clotilde Armand a depus plângere la DIICOT şi sperăm ca procurorii să-şi facă datoria cu celeritate. În ultimii ani, Poliţia Locală a ajuns o miliţie personală a primarilor în funcţie din toată ţara, folosită pentru reglări de conturi, pentru pază şi protecţie preferenţiale şi pentru orice altceva în afară de interesul public. Alianţa USR PLUS consideră că Poliţia Locală trebuie reorganizată şi pusă pe baze sănătoase. Rostul ei e să protejeze cetăţenii, nu primarul. Raţiunea ei de a exista e legea şi nu interesul de partid", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel