USR, acțiune în instanță împotriva hotărârilor de legalizare a companiilor municipale

Irina Constantin / 14 aug 2019 / 21:02 Salveaza PDF Comentarii
Gabriela Firea
Descriere foto: Gabriela Firea

USR București a depus o acțiune în instanță în care cere anularea hotărârilor prin care Primăria București legalizează retroactiv companiile municipale.

USR o acuză pe Gabriela Firea că s-a folosit de noile prevederi din Codul Administrativ pentru a încerca "ștergerea ilegalităților inițiale".

"USR București a depus astăzi (miercuri-n.red.) acțiunea în instanță pentru anularea hotărârilor prin care Gabriela Firea încearcă legalizarea retroactivă a companiilor municipale. Primarul Capitalei a profitat de noile prevederi ale Codului Administrativ și de susținerea consilierilor PSD, ALDE și PMP pentru a încerca ștergerea ilegalităților inițiale. Astfel, majoritatea din CGMB a votat hotărârile de confirmare a înființării companiilor municipale", arată comunicatul USR București, potrivit Mediafax. 

USR București susține că o altă problemă în privința deciziei luate de Consiliul General al Municipiului București este și participarea SC Ciclop Service SA în acționariatul companiilor.

"Aceste hotărâri de confirmare nu pot însă repara problema de fond. Iar asta pentru că ilegalitatea ține nu doar de modul în care a fost votată înființarea companiilor. Așa cum reiese foarte clar din motivarea deciziei Curții de Apel București, o altă problemă este și participarea SC CICLOP SERVICE SA în acționariatul companiilor. Judecătorii au considerat că este o asociere mincinoasă, de fațadă, nu una reală. Practic, Municipalitatea s-a asociat cu ea însăși pentru înființarea societăților, ceea ce este ilegal", arată USR București.

Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) a votat în ședința de pe 31 iulie confirmarea înființării a 20 de companii municipale, care anul trecut au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București. Reînființarea celor 20 de companii a trecut cu majoritate simplă. Consilierii au invocat în acest sens noul Cod Administrativ, care nu mai prevede o majoritate de două treimi pentru aprobarea acestor proiecte.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27