USR, către Iohannis: Mulţi îţi vor pierde încrederea

Luni, 16 octombrie, Uniunea Salvaţi România (USR) a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îşi exprimă încrederea că şeful statului va numi în funcţie doar persoane care respectă criteriile de integritate şi profesionalism.

"România a traversat anul acesta mai multe crize politice care au avut la origine încercarea partidului de guvernământ de a-şi apăra politicienii suspectaţi pentru corupţie. Numirea unor miniştri a căror integritate este pusă sub semnul întrebării de justiţie şi de opinia publică, în locul unor miniştri care au plecat din Guvern din cauza aceloraşi probleme, ar reprezenta focarul crizei următoare. România are nevoie de demnitari integri şi competenţi care să lucreze în folosul cetăţenilor şi pentru dezvoltarea ţării, în condiţii de stabilitate politică", se arată în scrisoarea menţionată.

USR apreciază că numirea în Guvern a unor politicieni "cu probleme de integritate transmite un semnal negativ către societate".

[citeste si]

"Mulţi îţi vor pierde încrederea în instituţiile statului şi în viitorul României ca stat modern şi european în care primează valoarea şi nu apartenenţa la un clan familial sau politic. Credem că este responsabilitatea noastră, a forţelor reformatoare din societate, să spunem nu acestor practici care amintesc de premodernitate şi nu au nicio legătură cu acea Românie spre care aspirăm", a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel