USR, acuzat de "joc politic", după anunțul făcut: Realitatea urâtă

USR este acuzat că face "un joc politic", după anunțul făcut de partid.

Primăria Arad acuză USR că face "un joc politic" după ce formaţiunea a anunţat că a dat în judecată instituţia pentru că ar fi refuzat să publice contractul privind modernizarea Stadionului UTA, proiect care este în lucru, deşi ar fi trebuit încheiat în 2016.Primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarţ, afirmă, într-un comunicat de presă remis joi, că "de la bun început Primăria Municipiului Arad nu a încercat nicio clipă să ascundă documentele solicitate de Uniunea Salvaţi România".

"Încă de la solicitarea asemănătoare a USR, înregistrată cu numărul 38848/22.05.2018, Primăria Municipiului Arad a explicat prin adresa nr. 43344/11.06.2018 că documentaţia solicitată reprezintă un ansamblu de documente tehnice referitoare la proiectarea, execuţia, recepţia, exploatarea şi urmărirea construcţiei, volumul acestora şi dimensiunea planşelor făcând imposibilă scanarea", arată Bibarţ.

"USR nu a dat curs acestei invitaţii"

El a precizat că a transmis USR că îi va pune la dispoziţie documentele în vederea consultării doar la sediul primăriei.

"Nici până în acest moment USR nu a dat curs acestei invitaţii. În schimb, USR revine la finele lunii trecute cu o nouă adresă prin care solicită acelaşi set de documente. Conform legii, adresei înregistrată cu numărul 49773/25.06.2019 trebuia să i se răspundă în termen de 10 zile, respectiv în data de 8 iulie 2019. Precizăm că numărul planşelor şi al detaliilor de execuţie pentru un obiectiv de investiţie cum este Stadionul Municipal 'Francisc Neuman' este de ordinul sutelor, astfel că scanarea lor presupunea un volum mare de activitate. Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Arad nici nu deţine echipamentele tehnice necesare scanării documentelor în format A0. Prin urmare, răspunsul nu a putut fi expediat în termenul legal, dar a reuşit să blocheze zile în şir activitatea unor funcţionari publici care puteau să-şi concentreze efortul şi atenţia asupra unor proiecte în lucru", mai arată comunicatul primarului.

USR Arad a anunţat, miercuri, că a acţionat în instanţă Primăria Arad pentru "refuzul de a pune la dispoziţia cetăţenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, însoţit de eventualele acte adiţionale, facturi, situaţii de lucrări şi procesele verbale de recepţie aferente". Conform USR, firma Tehnodomus SA, câştigătoare a contractului de modernizare a stadionului UTA, semnat în decembrie 2013, trebuia să execute în termen de 36 de luni, în schimbul sumei de 26.397.802 lei fără TVA, toate lucrările necesare. Astfel, termenul era decembrie 2016, însă lucrările sunt încă în derulare.

"Realitatea urâtă"

"Realitatea urâtă pentru arădeni este că la aproape trei ani de la data la care ar fi trebuit finalizat, stadionul oraşului este abia pe jumătate gata, iar constructorul declară că a terminat", se arată în comunicatul de presă remis de USR Arad.

Conform sursei citate, primăria a plătit deja suma de 26.187.322 lei fără TVA, foarte aproape de suma pentru care Tehnodomus a convenit să execute lucrările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel