Ungureanu vede aeroportul de la Iaşi ca un obiectiv "de importanţă strategică"

aerogara
aerogara

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat vineri la Iaşi că autorităţile locale au responsabilitatea majoră de a se ocupa de situaţia Aeroportului Internaţional. Primul ministru a subliniat că aerogara ieşeană este un proiect strategic care trebuie deblocat cât mai curând, lăsând la o parte vanităţile politice ale autorităţilor locale.

'Noi sperăm ca această responsabilitate să nu fie divizată în interese politice sau electorale de moment. Guvernul nu are interes electoral în ceea ce priveşte alegerile locale de pe 10 iunie, eu cu atât mai puţin. Ceea ce mă interesează este ca un proiect de genul aeroportului, care este de importanţă strategică, să fie deblocat cât mai curând. Deja a zăcut cât mai mult timp pe mesele decidenţilor din judeţ şi din municipiu. E un proiect de care tot ieşeanul are nevoie, acest lucru se înţelege şi la Bucureşti, dar mai întâi comunitatea locală trebuie să se îndrepte pe sine. Sper, şi aceasta este şi nădejdea mea, ca proiectul să fie deblocat cât mai curând', spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

În urmă cu două zile consilierii judeţeni USL au respins proiectul privind prelungirea pistei aeroportului ieşean de la 1.800 de metri la 2.400 de metri, aceştia susţinând că e nevoie de o pistă nouă, de 3.000 de metri, care să reziste în viitorii 30 de an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel