Un partid nou-înființat candidează la alegerile locale

Un partid nou-înființat are ca prim-scop candidatura la alegeile locale din 2016. Din partid fac parte profesioniști cu notorietate. 

Partidul "200 pentru București", care urmează să ofere o listă de candidaţi cu competenţe tehnice la locale, îi are ca membri fondatori pe Cristian Ştefănescu, Dan Niță şi Viorel Bîtu şi va beneficia de aportul pe comunicare al lui Bogdan Naumovici, potrivit România TV.

Numele partidului vine de la lista de 200 de candidaţi necesari pentru alegeri, compusă din aspiranţi la 193 de locuri de consilieri, şase de primari de sector şi unu de primar general. Candidaţii vor fi selecţionaţi de o comisie, în acord cu specialităţile necesare în consiliul local. "Asfaltările, utilităţile publice, investiţiile nu au culoare politică. Dar au nevoie de specialişti", spune fondatorul Viorel Bîtu, consultant de afaceri şi fost membru în managementul unor mutinaţionale ca Arthur Andersen, Ernst & Young şi Accenture.

Criteriul apolitismului, eliminatoriu

"Pe liste trebuie să se regăsească doar specialişti ce pot aduce valoare adăugată în consiliile locale: arhitecţi, jurişti, economişti, ingineri de construcţii civile şi de utilităţi, manageri din sănătate, educaţie sau cultură, specialişti de mediu sau în alimentaţie publică", mai spune Bîtu. Criteriul "apolitismului" este eliminatoriu, iar competenţa e în primul rând profesională, dar şi legată de aşa-numitele "soft skills administrative".

"Schimbarea trebuie începută de undeva. Iar noi credem că fiecare trebuie să înceapă din oraşul său, de la alegerile locale. Credem că soluţia trebuie să fie colectivă, credem că ea trebuie să vină de la societatea civilă şi nu de la actualele partide şi credem că trebuie să se bazeze pe specialişti. Credem în cei trei C: cetăţeni, cinstiţi şi competenţi', a spus Bogdan Naumovici, managing partner la 23 Communication Ideas şi coordonator al comunicării noului partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel