Un partid compară Guvernul Cioloș cu perioada comunistă. "Cea mai gravă măsură anti-religioasă"

Zero lei pentru Biserică. Atât "alocă" Guvernul Cioloș în bugetul din 2016, potrivit proiectului. Partidul Noua Dreaptă își arată revolta printr-un comunicat de presă remis dcnews.ro, în care atrage atenția că este "cea mai gravă măsură anti-religioasă luată de un guvern român după căderea comunismului în 1989 şi ne trezeşte amintiri triste din perioada cea mai neagră a naţiunii noastre".

"Hotărârea atee a guvernului Cioloş, într-o ţară în care peste 99% din cetăţeni s-au declarat religioşi conform tuturor recensămintelor, este demnă unei dictaturi atee-comuniste, nu unui guvern dintr-o ţară europeană din secolul 21. În acelaşi timp, hotărârea guvernului de a nu mai sprijini financiar cultele religioase constituie şi o încălcare gravă a Art. 29 din Constituţia României conform căruia 'Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia…'", subliniază Partidul Noua Dreaptă, care consideră că "sprijinul financiar al cultelor religioase este un factor esenţial pentru pacea socială, iar educaţia creştină este în momentul de faţă poate singurul reper moral care a mai rămas societăţii române".

[citeste si]

Partidul Noua Dreaptă precizează că este conștient că "tinţa adevărată a măsurilor anti-religioase este de fapt Biserica Ortodoxă Română, leagănul mântuirii şi al unităţii naţiunii noastre. De mult timp asistăm la o propagandă mincinoasă, rău intenţionată dar şi bine finanţată împotriva Bisericii noastre Ortodoxe. Totuşi suntem bucuroşi că guvernul Cioloş şi-a dat masca jos atât de repede şi demonstrează tuturor că este ceea ce am avertizat de la început: o altă unealtă în mâna forţelor străine în lupta contra credinţei creştine, familiei tradiţionale, tradiţiilor autohtone şi a patriotismului. Suntem convinşi că în timp ce s-au blocat fondurile pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi a tuturor bisericilor din România, acelaşi guvern va găsi fonduri suficiente pentru construirea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti sau pentru diverse asociaţii şi evenimente care promovează homosexualitatea în ţara noastră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel