EXCLUSIV  Un om a murit la Raliul Câmpulung Muscel. Titi Aur: Simt frustrare. Din păcate, există acest risc...

Foto: Trofeul Campulung Muscel 2023
Foto: Trofeul Campulung Muscel 2023

Fostul pilot de raliuri Titi Aur a reacționat după ce o persoană și-a pierdut viața la Trofeul Câmpulung Muscel 2023.

„La competiții, organizatorul este obligat să asigure cât mai bine traseul și să delimiteze toate zonele periculoase pentru spectatori. Din păcate, zonele cele mai spectaculoase sunt exact zonele periculoase. Cei care vin să se uite la curse își doresc să vadă și să simtă cât mai multă adrenalină pe marginea traseului. De fiecare dată există o luptă între organizator, prin autorități, și spectatorii cu mai multă adrenalină.

Nu știm încă dacă voia să fie acolo sau dacă ghinionul a făcut ca mașina scăpată de sub control să ajungă într-o zonă în care era el. Din păcate, în preajma curselor automobilistice există acest risc și din când în când se întâmplă câte o tragedie sau câte o accidentare”, a explicat Titi Aur pentru DC News.

"Îmi pare rău, simt de fiecare dată frustrare în aceste cazuri. Noi, cei din zona automobilismului, înțelegem foarte bine dinamica mașinii. O parte dintre noi suntem implicați și în conducerea defensivă. Când apare câte un astfel de eveniment, simt frustrare fiindcă nu se reușește organizarea perfectă fără astfel de tragedii. Ghinionul a făcut ca persoana decedată să fie chiar în punctul în care a fost scăpată mașina de sub control.

Pe stradă, nu este permis să ajungi niciodată la limită și nu ar trebui să fie niciodată scăpată mașina de sub control. La competiții este exact opusul, trebuie să fii de fiecare dată la limită și trebuie să fie acceptat că se poate ieși în decor. Acesta este scopul competiției, să exploatezi mașina la limită și să te deplasezi cât mai repede, este opusul mersului pe stradă”, a adăugat expertul în conducere defensivă.

Ce s-a întâmplat la Câmpulung

„Din păcate, victima implicată în incidentul de la Câmpulung a decedat. Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorul şi Federația Română de Automobilism Sportiv au decis anularea competiției.

Iniţial, bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung, unde a fost stabilizat şi urma să fie transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti. În drum spre elicopter, starea victimei s-a agravat şi, în ciuda eforturilor depuse la faţa locului de personalul medical, care a efectuat manevre de resuscitare timp de peste 45 de minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului. Organizatorul etapei de viteză în coastă de la Câmpulung şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv transmit condoleanţe familiei bărbatului decedat. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", transmite Federaţia Română de Automobilism Sportiv, sâmbătă seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel