Un nou protocol pe scena politică. Cine l-a semnat

Un nou protocol a fost semnat, marți, între două partide politice. Acordul cuprinde 16 puncte. 

Protocolul a fost semnat între partidul polonez Zmiana și PRU. 

Iată protocolul:

Protocolul de prietenie, cooperare și parteneriat

între partidul politic ”ZMIANA” și ”PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ” (PRU) 

1. Partidul politic "ZMIANA", reprezentat de Mateusz Piskorski și ”PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ” (PRU) reprezentat de președintele PRU Bogdan Diaconu încheie prezentul protocol de prietenie, cooperare și parteneriat.  

2. Partidul "ZMIANA" recunoaște PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ (PRU) drept un reprezentant important al politicii și societății românești.  PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ (PRU) recunoaște partidul ”ZMIANA” drept un reprezentant important al politicii și societății poloneze.

3.Partidul  "ZMIANA" va susține (cu referire la programul său) eforturile politice ale PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ (PRU) în lupta sa pentru o Românie sigură, protejată, stabilă, suverană, prosperă economic și echitabilă din punct de vedere social. 

4. PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ (PRU) va susține (cu referire la programul său) eforturile politice ale partidului ”ZMIANA” în lupta sa pentru o Polonie sigură, protejată, stabilă, suverană, prosperă economic și echitabilă din punct de vedere social.

5. Partidele demarează formarea unei noi familii politice europene care să cuprindă partidele naționaliste din Europa Centrală și de Est, un bloc politic naționalist care să apere interesele țărilor din Europa Centrală și de Est în fața politicii țărilor vestice și a procesului de globalizare.

6.Partidele vor promova dezvoltarea de relații și cooperare între Parlamentele și parlamentarii din cele două țări.

7. Partidele vor coopera din toate puterile în combaterea criminalității, în special a terorismului organizat în toate formele și manifestările sale.

8. Partidele vor coopera în problema reglementării fluxurilor migraționiste, inclusiv a măsurilor de prevenire și de combatere a migrării ilegale.

9. Partidele vor acorda o atenție specială dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase în domeniile economiei, culturii, artei, media, turismului, sportului și sănătății. 

10. Partidele vor contribui la întărirea și creșterea schimburilor creative și a interacțiunii dintre comunitățile și organizațiile poloneze și românești. Ele vor putea face schimb de experiență prin intermediul delegațiilor, a personalităților culturale și profesionale de la nivel național și local.  

11. Partidele vor susține condiții favorabile pentru relații economice și de cooperare economică între companiile poloneze și românești în acord cu legile naționale, acordând o atenție specială dezvoltării de relații economice între cele două țări.

12. Pentru implementarea prevederilor acestui Protocol, ambele partide își vor desemna reprezentanți pentru a forma Grupul de Cooperare Mutuală (GCM). 

13. GCM va fi format din reprezentanți delegați de ambele partide, având deplina autoritate să ia decizii aplicabile privind metodele și care să-și asume sfera de acțiune a colaborării. Întâlnirile acestui Grup vor avea loc cel puțin o dată pe an. 

14. Toate aspectele colaborării care nu sunt incluse în acest Protocol vor fi agreate în spiritul principiilor care reies din acest Protocol de către Grupul menționat sau, în cazuri excepționale, de către președinții celor două partide. Grupul completează acest Protocol cu anexe care devin parte integrantă a sa numai prin consensul tuturor membrilor săi.  

15. Orice dispută privind interpretarea sau aplicarea prevederilor acestui Protocol vor fi rezolvate prin consultări în cadrul GCM.

16. Prezentul Protocol este valabil pe o perioadă de 8 ani. Acesta va fi reînnoit automat pentru o perioadă de 8 ani cu excepția cazului în care unul dintre partide notifică celălalt partid asupra intenției sale de a pune capăt Protocolului, lucru care se realizează printr-o notă scrisă nu mai târziu de 6 luni înainte de următoarea perioadă de 8 ani.

Președinte PRU Bogdan DIACONU                                                         Președinte Zmiana Mateusz PISKORSKI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel