Un elefant pigmeu de Borneo, descoperit mort în Malaezia

Un elefant pigmeu de Borneo a fost descoperit mort într-un râu din partea malaeziană a acestei insule, a declarat vineri un responsabil local, anunţând cel mai recent deces al unui exemplar din această subspecie ameninţată cu dispariţia, informează AFP.

În prezent, responsabilii pentru conservarea faunei sălbatice depun eforturi pentru stabilirea cauzei decesului pachidermului - un mascul în vârstă de zece ani - al cărui cadavru a fost găsit plutind pe râu, legat cu o funie de un copac.

Cum a fost găsit elefantul

Trupul elefantului, decedat în urmă cu patru zile, a fost descoperit în districtul Tawau din statul Sabah, a precizat pentru AFP Augustine Tuuga, directorul organismului guvernamental responsabil pentru conservarea faunei sălbatice din acest stat situat în nordul insulei.

Potrivit relatărilor presei locale, animalul ar fi putut fi rănit de gloanţe. Autorităţile nu au putut confirma dacă colţii elefantului au fost furaţi, deoarece aşteaptă rezultatele autopsiei. În prezent în Borneo mai trăiesc doar 1.500 de elefanţi pigmei, conform organizaţiei WWF.

Pachidermele sunt uneori ucise de braconieri, deoarece fildeşul lor este valoros pe piaţa neagră, dar şi de săteni, care îi consideră dăunători. Potrivit responsabilului citat, cel puţin 100 de elefanţi au fost descoperiţi morţi în ultimul deceniu, unii dintre ei împuşcaţi deliberat sau otrăviţi. 'Nu este uşor să obţii dovezi despre autorii acestor acte, să găseşti suspecţii, pentru că oamenii nu ne dau nicio informaţie', a explicat el. Teritoriul insulei Borneo este împărţit între Malaezia, Indonezia şi Brunei, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel