Tragedia din Apuseni: Parchetul începe urmărirea penală pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu

avion
avion

Procurorii Parchetului General - Secția Parchetelor Militare au început urmărirea penală în cazul accidentului aviatic din munții Apuseni pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală și neglijență în serviciu.

"În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Urmează ca, în raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise şi analizate la nivelul acestei unităţi de parchet militar, să se procedeze la audierea persoanelor cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice", transmite Biroul de presă al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, joi, într-un comunicat de presă.

Un avion de mici dimensiuni BN2 a aterizat forțat, la 20 ianuarie, în zona Beliș-Scărișoara, accident în urma căruia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața. Epava avionului a fost găsită după aproximativ 6 ore de căutări, prima oară de unul dintre sătenii din zona Apusenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel