Titus Corlăţean cere excluderea presei din Strategia naţională de apărare

Senatorul PSD Titus Corlăţean,a depus, joi, la secretariatul Adunării, o moţiune pentru recomandare privind "Respectarea libertăţii de expresie în mass-media din România".

Moţiunea solicită Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei să ia măsurile necesare pentru ca autorităţile române să excludă referirile la mass-media din noua Strategia Naţională de Apărare.

Textul atrage atenţia asupra încălcării libertăţii de expresie şi a libertăţii mass-media, garantate atât de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (art. 10), cât şi de Declaraţia universală a ONU privind drepturile omului (art. 19) şi alte instrumente juridice internaţionale la care România este parte, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În moţiune este amintită importanţa, pentru libertatea presei, a principiilor de la Johannesburg, care prevăd că "nici o restrângere a libertăţii de expresie sau de informare nu poate fi impusă prin invocarea securităţii naţionale dacă guvernul nu poate demonstra că această restrângere este reglementată de lege şi necesară într-o societate democratică pentru a proteja un interes de securitate naţională legitim".

În opinia lui Corlăţean, orice restrângere a libertăţii de expresie trebuie să fie fundamentată pe principii şi standarde internaţional recunoscute, altfel poate servi drept precedent pentru potenţiale iniţiative legislative al căror scop ar fi acela de a slăbi atitudinea critică a mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel