EXCLUSIV  Titi Aur, semnal de alarmă. "Avem câte o tragedie ca la Crevedia în fiecare zi pe drumurile publice. Dar nu se mai vede, nu mai ţine nimeni cont"

Momentul impactului de pe Autostrada 1. Cumplitul accident, surprins de o cameră de bord  / Foto: ISU
Momentul impactului de pe Autostrada 1. Cumplitul accident, surprins de o cameră de bord / Foto: ISU

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de victime pe şoselele din România. Acesta spune că, în cifre, România se confruntă cu o tragedie ca la Crevedia în fiecare zi. 

"Apropo de numărul de morţi şi răniţi pe şosele. În explozia de la Crevedia, care a fost o tragedie, un spectacol cu ghilimelele de rigoare, s-au stricat case, au murit oameni, au fost toate autorităţile şi toată presa timp de o săptămână. Dar dacă ne uităm un pic cinic doar la cifre, o să vedem că acolo au fost cinci morţi, 10 răniţi grav şi vreo 50 de răniţi uşor. Şi pagube materiale de vreo 2 milioane de euro, case, maşini, tot. 

Şi hai să ne uităm pe şosele. Cinci morţi, 10 răniţi grav, după noile statistici IGPR, că după vechile criterii erau 25, şi sunt 70-80 de răniţi uşor. 

Noi am mai vorbit despre asta. Am mai spus că dacă se întâmplă într-un singur loc ce se întâmplă pe şosele, toată lumea intervine, miniştri, presă, instituţii de control. 

Dar faptul că în fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice, dar dispersată, nu atrage reacţia nimănui. Nu se mai vede, nu mai ţine nimeni cont. Dar cinic vorbind, pe cifre, la Crevedia a fost mai puţină nenorocire decât pe drumurile publice din România. Sunt mulţi care nu cred cifrele astea, dar ăştia sunt. Sunt aproape 30.000 de răniţi în accidente anual. Deci 70-80 de răniţi pe zi. 10 răniţi grav şi cinci morţi. Rănit uşor înseamnă picior rupt, mână ruptă, şoc, spitalizare, emoţie, etc. Nu înseamnă doar o julitură. Te ia salvarea, stai la spital o zi, două, trei. Nu e o plăcere să treci prin asta", a precizat Titi Aur la DC Conducem. 

Cel mai bun exemplu este chiar accidentul de marţi, de pe A1. 

Cinci persoane au decedat în urma accidentului produs, marţi, între două TIR-uri şi două autoturisme, pe autostrada A1 pe sensul Piteşti - Bucureşti, la kilometrul 17, în zona localităţii Ciorogârla din judeţul Ilfov.


Traficul a fost blocat în urma accidentului, circulaţia fiind deviată pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal.

Potrivit ISUBIF, maşina prinsă între cele două TIR-uri a fost deformată în mare măsură.

"În TIR-ul de culoare galbenă a fost găsit şoferul, descarcerat în urmă cu scurt timp, conştient. În TIR-ul gri a fost găsit şoferul, fără probleme medicale", arăta sursa citată, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel