EXCLUSIV  Oamenii pe trecerea de pietoni vs. mașina de poliție în misiune. Titi Aur: "Girofarul nu e un scut" 

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / travelarium

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit despre paralela dintre polițistul aflat în misiune și pietonul care vrea să traverseze strada regulamentar.

 

Titi Aur a explicat în cadrul emisiunii DC Conducem, realizată de Florin Răvdan, la DCNews și DCNewsTV, care este diferența dintre polițistul aflat în misiune și pietonul care vrea să treacă strada regulamentar.

”Mașina cu girofar și cu sirenă pornită, dacă le ai pornite, nu înseamnă că nu te lovește nimeni. Înseamnă doar că poți să treci fără să îți ia permisul, dar nu înseamnă că dacă ai trecut prin intersecție toată lumea oprește.

Este similar, identic, cu trecerea pietonului pe trecerea de pietoni. Faptul că treci pe trecerea de pietoni nu înseamnă că toată lumea oprește, înseamnă că tu ai voie să treci și că ceilalți ar trebui să oprească. Autovehiculele, mașini, motociclete, biciclete.

Am văzut, la Cluj, un biciclist care a intrat în pietoni și i-a lovit tare. A fost accident cu victime, cu bicicleta. Deci nu înseamnă că ai prioritate. Așa și cu mașina de poliție. Ai prioritate, dar nu înseamnă că opresc toți.

Girofarul nu este un scut, trecerea de pietoni nu este un scut. Doar că ai voie să treci, doar că ai voie să treci sau că ai prioritate și nu îți va lua nimeni carnetul sau nu te va amenda dacă treci pe trecerea de pietoni”, a explicat Titi Aur.

Totodată, expertul a ținut să sublinieze un lucru extrem de important, cu care mulți dintre noi ne putem confrunta în zonele unde există piste de biciclete care ajung inclusiv pe trotuar și pe care adesea le ignorăm.

”Pe pista de biciclete trebuie să ne asigurăm când trecem peste ea, chiar dacă aceasta este în general pe zona de trotuar unde avem senzația că doar noi putem circula.

Trebuie să ne obișnuim că pe pistă nu trebuie să staționăm, trebuie să ne asigurăm când trecem pista, când trecem trecerea de pietoni”, a mai spus Titi Aur.

Mai multe în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel