EXCLUSIV  Titi Aur: Atenție la aceste mașini! Eu nu m-aș urca în ele / video

Sursă foto: DC News
Sursă foto: DC News

Titi Aur a vorbit despre taximetriștii din alte țări și despre serviciile de Car-Sharing.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur a vorbit despre nivelul de pregătire al taximetriștilor din alte țări și riscurile la care se expun românii atunci când aleg să circule cu taxi sau apelează la servicii de Car-Sharing.

„În Anglia, ca să fii șofer de taxi, faci școală 3 ani. Dacă te muți dintr-un oraș în altul, mai faci 6 luni de specializare, pentru că altfel nu ai voie să practici această meserie. Când ești șofer de taxi, trebuie să știi de la cum să te îmbraci până la cum să vorbești și cum să te comporți. De asemenea, sunt reguli privitoare la fumat, la mersul cu geamul deschis și, cea mai importantă obligație, să respecți absolut toate regulile de circulație, un pic sub limitele respective. Dacă ai 90 la oră, mergi sub 90 la oră.

Trebuie să faci în așa fel încât să nu afectezi și să nu pui în pericol persoanele care sunt într-un mijloc de transport public. Clientul sună și vine cineva, nu-și alege el șoferul.

La noi nu este absolut reglementat din acest punct de vedere. Ai Categoria B, ai o mașină, ți-ai luat licența, faci ce vrei și nimeni nu te trage la răspundere. Nu ai nicio obligație și asta face parte din sistemul nostru de pregătire și sistemul de dat importanță siguranței rutiere“, e de părere Titi Aur.

Riscuri cu serviciile de Car-Sharing

„Când vorbim de mijloace alternative, cu atât mai mult cel care se urcă într-o mașină își asumă riscul să cadă pe mâna unui inconștient, care nu este neapărat om rău sau un șofer care nu știe să conducă. Eu nu m-aș urca și nu aș pune pe nimeni într-o astfel de mașină, în momentul în care nu știu nimic despre șofer.

Mai mult, e riscant să mergi și cu un taximetrist, cu toate că ei conduc foarte bine și au îndemânare foarte bună, doar că de multe ori își asumă riscuri foarte mari. Acum, de când sunt mașini personale, nu-și mai bat joc de mașină. Înainte, ei dădeau în mașini și își asumau tot felul de riscuri până când se întâmpla un accident. Sistemul ar trebui să ne protejeze prin tot felul de reguli și obligații pe care ar trebui să le aibă transportul“, a spus Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel