Scandal în secția de poliție! Un tânăr spune că a fost agresat

politie
politie

Un tânăr susține că a fost agresat de un poliţist, după ce i-a cerut agentului în mod repetat să se legitimeze.

Cristian Crăciun, avocatul tinerilor care au ajuns în secţia de poliţie a explicat că a fost o situaţie mai complicată şi că tinerilor li s-au cerut inclusiv să lase telefoanele mobile la intrarea în secţie. "Nu vor merge la IML, nu a fost vorba de o vătămare gravă, dar clar a existat un abuz, sub mai multe forme", scrie antena3.ro.

Dumitru Coarnă, consilier juridic al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a explicat că nu există nicio problemă în reţinerea telefoanelor, că este vorba de o procedură internă a secţiei de Poliţie care se aplică tuturor, nu doar tinerilor în cauză.

"A fost o tulburare a liniştii publice, contravenientul nu are calitatea să solicite o legitimare a agentului. Dacă vroia să vadă numele agentului, putea să citească în procesul verbal întocmit. Ne batem joc de poliţie, ducem poliţia în derizoriu dar vrem să îşi facă treaba", a explicat Coarnă.

Dialogul dintre cei doi, în cadrul emisiunii Ediţie de Weekend, a degenerat.

Avocatul tinerilor a încercat să îi explice oficialului SNPPC că nu a fost vorba de un refuz de legitimare, ci de imposibilitatea de a prezenta un act de identitate, cele două elemente fiind fundamental diferite. "Plus că infracţiunea de lovire nu a fost făcută de agentul care a întocmit procesul verbal, ci de o altă persoană, a cărei identitate nu o cunoaştem. Cererea clientelui meu a fost întemeiată", a explicat Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel