Urmărește emisiunea live


Tensiuni în ședința PNL. Bogdan Chirieac: Alegerea lui Klaus Iohannis este altcineva decât Ludovic Orban

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o analiză a ceea ce se întâmplă la nivelul guvernării. Ce tensiuni ar fi apărut în ședința BEX a PNL de astăzi.

După un tur făcut de Ludovic Orban în interiorul sălii, unde a fost felicitat de ziua lui de naștere, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, ar fi spus, potrivit Antena 3: "Domnule Orban, am văzut că aţi început să faceţi vizite. Eu, ferm, nu îl votez pe Ludovic Orban". Acesta ar mai fi spus că aşteaptă şi alte candidaturi. Premierul Florin Cîțu încă nu şi-a anunţat candidatura pentru șefia partidului la Congres.

Ar fi fost nemulţumiri şi din partea Ralucăi Turcan, potrivit unor surse politice din interiorul şedinţe citate de Antena 3. Aceasta s-ar fi plâns de ministrul Cristian Ghinea. Ar fi spus că trebuie discutată în coaliţie această situaţie pentru că ministrul Cristian Ghinea ar fi mers la Bruxelles de mai multe ori şi ar fi avut acolo discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, discuţii pe care nu le-ar fi purtat şi cu ministrul Muncii de aici, legate de situaţia pensiilor, dar şi de situaţia salarizării din România şi că este pusă în situaţia în care trebuie să răspundă unor întrebări, în condițiile în care nu ştie ce a discutat Ghinea. 

Potrivit aceloraşi surse citate de Antena 3, Ludovic Orban i-ar fi spus lui Florin Cîțu, în şedinţa din cadrul BEX care este în desfăşurare, să poarte o discuție cu miniștrii. 

"USR PLUS este cel mai mare pericol pentru PNL"

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația din PNL și din coaliția de guvernare. 

"Cinste lui Marian Petrache! A spus, cu voce tare, ceea ce gândesc majoritatea liderilor PNL, în acest moment. (...) Emil Boc l-a sprijinit direct pe Florin Cîțu printr-o declaraţie de presă. Se întâmplă acelaşi fenomen pe care l-am mai văzut în România.

Premierul trebuie să fie obligatoriu şi președintele partidului din care face parte. În acest moment, PNL-ul este împărţit. Sunt cel puţin două grupări mari în PNL. USR PLUS este cel mai mare pericol pentru PNL, în acest moment, şi se şi exercită ca atare, dincolo de problemele enorme pe care le are USR, chiar prin liderul său, domnul Dan Barna, care nu şi-a clarificat problemele cu justiţia. Tocmai dânsul care spunea "fără penali în funcţii publice".

"Alegerea lui Iohannis este altcineva decât Orban"

Eu cred că, totuşi, cuvântul hotărâtor îl va avea președintele Klaus Iohannis. Ne aşteptăm să facă o întâlnire, cum face domnia sa, cu şase-şapte lideri influenţi ai PNL, cărora să le transmită că, probabil, Florin Cîțu trebuie să fie viitorul preşedinte al PNL. Mai departe, ce conduce Florin Cîțu, cum, în ce fel, vom discuta altădată. Dar, din punct de vedere politic, cred că alegerea lui Klaus Iohannis este altcineva decât Ludovic Orban", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Cât despre faptul că Raluca Turcan ar fi în război cu Cristian Ghinea, acesta a mai spus: "Nu există niciun fel de colaborare, astăzi, când vorbim, între partea USR şi PNL a Guvernului. Nu există aşa ceva. Am văzut asta la Vlăduț Vasilică Voiculescu. Domnul Ghinea este stat în stat, la Fondurile Europene. Este dânsul şi armata de ONG-uri care îl înconjoară. Probabil că se va ajunge la o ruptură economică. Slavă Domnului că suntem membri UE şi nu ne vor lăsa să se ne prăbuşim de tot!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel