Tabără avertizează că cei care vor mări preţurile vor rămâne cu produsele în raft

valeriu tabara
valeriu tabara

Ministrul Agriculutrii, Valeriu Tabără, a declarat la un seminar organizat de Consiliul Concurenței că firmele care anunță majorări de prețuri la alimente vor rămâne cu produsele nevândute.

"Cei care anunţă majorări de preţuri vor rămâne cu produsele în raft. Nu există motive pentru majorări şi cred că se vor duce în jos în următoarea perioadă", a spus Tabără.

Ministrul a declarat că a fost o mare greșeală construcția hypermarketurilor în oraș deoarece astfel este sufocată producția primară, adică magazinele de cartier. De asemnea, acesta suspectează o înţelegere între lanţurile de hipermarketuri şi procesatori în defavoarea producătorilor. Și preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a spus că instituţia pe care o conduce suspectează înţelegeri între marile lanţuri de magazine şi furnizori şi are în lucru o investigaţie în acest sens.

Valeriu Tabără a adăugat că a avut o întâlnire cu sectorul bancar şi va mai avea o alta săptămâna viitoare. Potrivit lui ministrului, problema producătorilor agricoli este că au puţine garanţii pentru a accesa credite bancare, iar statul va trebui să găsescă resurse de garantare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel