EXCLUSIV  Suferi de tulburare dismorfică a corpului? Pozele de pe Facebook te trădează. Cum afli dacă suferi de această problemă psihică

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Vi s-a întâmplat să vedeți o persoană pe Facebook, iar apoi, când ați întâlnit-o în realitate, să nu o recunoașteți? Dacă ați trecut prin acest lucru, aflați că vorbim deja despre un fel de boală.

Nu a dumeavoastră, ci a persoanei care își editează pozele atât de mult încât arată de nerecunoscut.

De ce foarte multă lume folosește filtre pe rețelele sociale, iar în realitate, acele persoane surprind total? Adică își editează atât de mult pozele astfel încât devin alte persoane. Cât de periculos este acest lucru? Mă refer în ideea în care bănuiesc că este destul de periculos pentru psihic să te transformi în așa „hal” încât să nu te recunoască lumea pe stradă, să creadă că ești altă persoană.

La aceste întrebări ne-a răspuns Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.

„Din păcate, utilizarea în exces a aplicațiilor pentru editarea fotografiilor publicate pe rețelele sociale s-a transformat, gradual, într-un fenomen negativ, despre care nu se discută suficient. Acest comportament obsesiv a primit și un nume - tulburarea dismorfică a corpului, iar specialiștii îl încadrează la tulburări psihice.

Desigur, pentru unii oameni, filtrele folosite sunt, poate, o joacă, un amuzament la care apelează rar și cu măsură, dar pentru alții pot fi dăunătoare bunăstării tale mentale generale. Pot genera așteptări nerealiste și pot determina oamenii să depună eforturi pentru a atinge un ideal de „perfecțiune”. Este grav atunci când oamenii își pierd simțul măsurii și noțiunea asupra cum arată în realitate”, a spus Gabriela Elena Blaga pentru DC News.ro.

Coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator, Gabriela Elena Blaga a colaborat cu oameni și echipe din întreaga lume (Marea Britanie, Elveția, EEMEA, Costa Rica, Ungaria, Republica Cehă, Danemarca, Spania, Franta, Suedia și altele). Diferitele sale roluri i-au oferit oportunitatea de a observa și de a lucra cu vulnerabilitățile individuale și organizaționale. În martie 2021, și-a publicat prima carte prin care și-a făcut cunoscută metodă unică de coaching, VUCA²: Vulnerabilitate + Unicitate + Curaj + Autenticitate.

VEZI ȘI: Gabriela Elena Blaga, coach, despre cea mai grea iertare. Împăcarea cu tine însuți, o provocare pentru multă lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel