Știrile dimineții - sinteză sport, miercuri 14 noiembrie 2018

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de miercuri 14 noiembrie 2018.

* Preşedintele Federaţiei Europene de Lupte (UWW Europe), Ţeno Ţenov, a declarat deschise Campionatele Mondiale U23 de la Bucureşti în cadrul unei festivităţi care a avut loc, marţi seara, la Sala Polivalentă din Capitală. 'Bun venit tuturor participanţilor, oficialilor, antrenorilor la aceste Campionate Mondiale Under 23 care au loc la Bucureşti. Vreau să îi mulţumesc colegului nostru Răzvan Pîrcălabu pentru organizarea extraordinară a acestei competiţiei şi pentru prietenia cu care am fost întâmpinaţi. Sper ca aceste Campionate Mondiale se vor desfăşura după toate regulile fair-play-ului astfel încât luptătorii şi luptătoarele să îşi poată demonstra abilităţile în cele mai bune condiţii cu putinţă. Mult succes participanţilor! Din partea preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW), Nenad Lalovic, declar deschise Campionatele Mondiale Under 23 de la Bucureşti', a spus oficialul UWW Europe.

* Sportivul român Mihai Radu Mihuţ a cucerit, marţi, medalia de bronz la cat. 63 kg, stilul greco-roman, la Campionatele Mondiale de lupte găzduite de Sala Polivalentă Ioan Kunst-Ghermănescu din Bucureşti. Mihuţ, campion european anul acesta, l-a învins prin superioritate tehnică în meciul pentru bronz pe uzbecul Tirabek Tirkaşev.

* Sportivul român Nicu Samuel Ojog s-a calificat, marţi, în finala cat. 82 kg, stilul greco-roman, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23 de la Bucureşti. Ojog s-a impus în semifinale, prin superioritate tehnică, în faţa egipteanului Ahmed Hassan Aly Mahmoud Ahmed şi îl va înfrunta în finala de miercuri pe georgianul Ghela Bolkvadze, victorios în meciul cu japonezul Takahiro Tsuruda.

* CSM Volei Alba Blaj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor la volei feminin, marţi, în deplasare, după ce a fost învinsă de Allianz MTV Stuttgart, cu 3-0 (25-19, 25-17, 25-11), dar şi în setul de aur, cu 15-7, în manşa a doua din turul al treilea preliminar al competiţiei. Vicecampioana Europei, care câştigase în primul meci cu 3-1, la Sibiu, a eşuat în tentativa sa de a fi prezentă pentru a patra oară la rând în grupele competiţiei.

* Echipa de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău s-a calificat în şaisprezecimile Cupei Challenge, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (25-14, 25-14, 28-26) echipa muntenegreană Buducnosct Podgorica, formaţia antrenată de Nikolai Jeliazkov impunându-se şi în meciul tur cu un scor identic. Partida a fost una practic fără istoric, echipa din Zalău impunându-se după o oră şi nouă minute.

* CSM Bucureşti şi CS 'U' NTT Data Cluj au obţinut victorii, marţi, pe teren propriu, în etapa a patra a Diviziei A1 la volei feminin. Campioana CSM Bucureşti a dispus de CSM Lugoj cu 3-0 (25-15, 25-21, 26-24), condusă spre victorie de Tatiana Markevici, 19 puncte, şi Adina Salaoru, 10 puncte. De la oaspete s-au remarcat Kocic (13 puncte), Babic (11) şi Jakic (10). CS 'U' NTT Data Cluj a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu 3-0 (25-23, 25-14, 25-16). De la învingătoare s-au remarcat Bucur, 16 puncte, Stanciu, 14, şi Dancu, 13. Burazer, cu 14 puncte, a fost cea mai bună de la oaspete.

* Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Serbiei cu scorul de 13-6 (3-1, 2-0, 3-4, 5-1), marţi, la Izvorani, în Grupa D a preliminariilor Ligii Mondiale şi ale Europa Cup. Pentru tricolori au marcat Cosmin Radu, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Prioteasa şi Mihnea Chioveanu. Golurile oaspeţilor au fost reuşite de Strahinja Rasovic 4, Ognjen Stojanovic 3, Filip Filipovic 2, Milos Cuk 2, Viktor Rasovic, Nikola Lukic .

* AHC Dobrogea Sud a surclasat-o pe CSM Bacău cu scorul de 42-21 (21-10), marţi, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Cei mai buni marcatori ai constănţenilor au fost Csog 6 goluri, Crnoglavac 5, Alexandru Andrei 5, M. Mocanu 4, Kevic 4. Bogdan Serhel a fost cel mai bun de la oaspeţi, cu 8 goluri.

* SCM Gloria Buzău a întrecut-o pe HC Zalău cu scorul de 25-24 (13-11), marţi, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a condus cu 19-18 (min. 43), dar apoi formaţia buzoiană s-a desprins la 25-21 (55). Diana Ilina, 8 goluri, Alina Ilie, 5, şi Alexandra Subţirică-Iovănescu 4 s-au remarcat de la gazde. De la oaspete s-au evidenţiat Roxana Szollosi 8 goluri, Marian Constantinescu 7, Valentina Panici 4.

* Steaua Bucureşti a fost învinsă în deplasare de echipa kosovară Z Mobile Prishtina, cu scorul de 74-69 (25-17, 9-19, 23-12, 17-21), marţi seara, în Grupa E a FIBA Europe Cup la baschet masculin. Vicecampioana României a suferit al cincilea eşec consecutiv la capătul unui meci în care cele două echipe alternat în prestaţiile lor în cele patru sferturi.

* ACSH Gheorgheni a învins-o pe CSHC Marton Aron cu scorul de 9-2 (2-0, 2-0, 5-2), într-un meci disputat marţi seara, la Cârţa, în Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Pentru învingători au înscris Robert Timaru (2 goluri), Hunor Csergo (2), Maxim Veşutkin (2), Roland Benedek, Hunor Elekes şi Vladislav Karpus, iar golurile echipei CSHC Marton Aron au fost semnate de Oliver Gecse şi Zsolt-Andras Reszegh.

* Antrenorul suedez Sven-Goran Eriksson a început cu dreptul pe banca tehnică a naţionalei Filipine, câştigând cu 1-0 partida cu Singapore din ASEAN Football Federation Championship. Singurul gol al partidei a fost marcat de Patrick Reichelt în minutul 78, însă elevii lui Eriksson nu au impresionat cu absolut nimic.

* Susanna Dinnage a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Premier League, primul eşalon fotbalistic din Anglia, înlocuindu-l pe Richard Scudamore. Dinnage a venit din zona mass-media, ea fiind preşedinte general al trustului tv Animal Planet. Scudamore, 59 de ani, va părăsi funcţia în decembrie, după 19 ani în care a condus destinele Premier League.

* Trei apropiaţi ai lui Karim Benzema, atacantul francez al lui Real Madrid, au fost plasaţi marţi în custodia poliţiei pariziene după o tentativă de răpire, informează France Football. Victima unei presupuse tentative de răpire din partea unor apropiaţi ai lui Benzema, agentul de jucători Leo D'Souza este audiat de poliţie, fiind confruntat cu cele trei persoane pe care le acuză, doi bărbaţi şi o femeie.

* Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a cerut marţi sancţiuni aspre pentru jucătorii ce agresează arbitri, după o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele Asociaţiei italiene a arbitrilor, Marcello Nicchi. Începând de azi cei care vor greşi vor plăti şi vor plăti scump, a spus Salvini. Întâlnirea cu Nicchi a avut loc în contextul în care un tânăr arbitru a fost agresat într-un meci dintr-o ligă de amatori, iar atacantul lui AC Milan, Gonzalo Higuain, a văzut cartonaşul roşu în partida cu Juventus (0-2) după ce a început să ţipe la centralul partidei.

* Spaniolul Juan Antonio Samaranch, vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), s-a arătat marţi încrezător că problema discriminării sportivilor kosovari de către Spania 'se va rezolva foarte rapid', informează AFP. 'Poţi recunoaşte sau nu o ţară pe plan politic, noi nu avem o părere despre acest subiect. Trebuie însă găsite şi aplicate soluţiile pentru ca sportivii să fie protejaţi şi să poată participa reprezentând cel puţin comitetul olimpic din ţara lor', a declarat Samaranch la Madrid, cu ocazia prezentării unei organizaţii dedicate promovării Spaniei ca organizatoare a unor mari competiţii sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel