Știrile dimineții din Sport

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de astăzi, marți, 2 octombrie.

*  Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat, luni, preşedintele COSR, Mihai Covaliu. Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

* Concordia Chiajna a fost ţinută în şah pe teren propriu de Dunărea Călăraşi, scor 1-1 (0-1), într-un meci care a avut loc luni în etapa a 10-a a Ligii I de fotbal. Dunărea a deschis scorul după ce Mediop a obţinut un penalty, transformat de Keyta în minutul 44. Portarul Straton a împiedicat egalarea la şutul lui Deaconu (51), dar a respins greşit la un corner, iar Prepeliţă a înscris (60).

* CFR Cluj a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 0-0, luni seara, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în ultimul meci din etapa a 10-a a Ligii I de fotbal. Ambele formaţii şi-au creat ocazii de gol, dar Universitatea a fost mai aproape de victorie, însă Alexandru Mitriţă a ratat un penalty în min. 84, şutând mult peste poartă, după un henţ în careu comis de Mario Camora. Ţucudean (9, 51, 72) a ratat cele mai mari ocazii ale gazdelor, în timp ce echipa din Bănie a irosit şanse de a marca prin Bancu (12, 81) şi Mitriţă (17).

* Echipa de fotbal FC Viitorul Constanţa ocupă locul 6 în clasamentul formaţiilor cu cea mai scăzută medie de vârstă din Europa (22,98 ani), relevă un studiu al CIES Football Observatory, care a luat în calcul partidele din acest sezon sau, în cazul campionatelor disputate în sistemul primăvară - toamnă, meciurile care au avut loc începând din luna iulie. Pe primul loc este echipa daneză Nordsjaelland, cu o medie de vârstă de 21,36 ani, urmată de NK Rudes (Croaţia, 22,25 ani), NK Istra (Croaţia, 22,70 ani), FC Groningen (Olanda, 22,88 ani) şi MSK Zilina (Slovacia, 22,89 ani). CIES a analizat 31 de campionate.

* Reprezentativa României a fost învinsă de formaţia Portugaliei cu scorul de 2-0, luni, la Albena (Portugalia), în Grupa a 11-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal feminin Under-19 de anul viitor. Echipa lusitană s-a impus prin golurile marcate de Telma Encarnacao (53) şi Ana Isabel Teles (68).

* CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe CSM Focşani 2007 cu scorul de 27-22 (13-12), luni, la Chiajna, într-meci în etapa a 4-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Vicecampioana a urcat pe podium după al treilea său succes din acest campionat, sinonim cu prima înfrângere a vrâncenilor.

* ASC Corona Braşov a învins-o pe ACSH Gheorgheni cu scorul de 1-0 (1-0, 0-0, 0-0), luni, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci care a contat atât pentru Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă, cât şi pentru Erste Liga. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Matyas Biro (16:53).

* Antrenorul echipei Manchester United, Jose Mourinho, a declarat înaintea meciului cu CF Valencia din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor, că nu-i este teamă că va fi schimbat de pe banca tehnică a formaţiei, în ciuda performanţelor slabe din ultimul timp. Poate o înfrângere să grăbească plecarea? Nu, nu cred aşa ceva, a spus Mourinho.

* Atacantul italian Ciro Immobile şi mijlocaşul sârb Sergej Milinkovic-Savic, doi dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti ai lui Lazio, şi-au prelungit până în 2023 contractul cu echipa din capitala Italiei, a anunţat luni clubul din Serie A. Immobile a marcat, de la debutul sezonului, 5 goluri în 8 meciuri în toate competiţiile, el reuşind să înscrie şi în derbyul cu AS Roma de sâmbătă, pierdut cu 3-1 de Lazio.

* Fotbalistul Giuseppe Rossi, depistat pozitiv la dorzolamidă, un produs cu efect diuretic, a primit o simplă mustrare din partea Agenţiei naţionale antidoping din Italia (NADO), a anunţat luni AFP. Fostul atacant al lui Manchester United, Fiorentina şi Genoa, acum fără echipă, risca o suspendare de un an. Avocaţii lui Rossi au amintit că în urina sa a fost descoperită o doză mică de dorzolamidă şi au menţionat buna-credinţă a clientului lor, care şi-a susţinut întotdeauna vinovăţia.

* Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, a refuzat statutul de challenger înainte de confruntarea cu americanul Deontay Wilder, deţinătorul centurii în versiunea WBC, care va avea loc pe 1 decembrie la Los Angeles, promiţând să-l facă zob pe acesta. 'Nu sunt challengerul nimănui. Eu sunt campionul mondial al greilor, cel mai bun. Vor fi doi campioni care se vor lupta. Wilder este o lămâie pe care o voi stoarce. Voi face o limonadă din ea', a spus Fury într-o conferinţă de presă la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel