STENOGRAME din BEx al PNL. Replici TARI. ”E greu de crezut că vom reuși cu USR”

Stenograme din ședința PNL/ foto ilustrativ pixabay
Stenograme din ședința PNL/ foto ilustrativ pixabay

Stenogramele din Biroul Executiv al PNL, desfășurat luni seară, arată haosul din spatele ușilor închise. 

”Nicolae Ciucă: Orice amânare este dăunătoare partidului. 

Dan Vîlceanu: Depunerea mandatului arată bun-simț politic. Să lăsăm deschis mandatul și să vedem ce obținem de la USR sau PSD. 

Gheorghe Falcă: Este un gest care protejează președintele și PNL. 

(...) 

Marcel Vela: Echipele trebuie să poată să negocieze și funcții în Camera Deputaților și Senat. Să face sondaj, să întrebăm primarii ce soluții vor pentru negociere. 

Alin Tișe: Avem un deziderat absolut - menținerea PNL la guvernare. E greu de crezut că vom reuși cu USR” arată stenogramele din ședința Biroului Executiv al PNL, din această seară, transmise de Realitatea Plus. 

În urma ședinței din PNL, s-a luat decizia ca Nicolae Ciucă, premier desemnat, să facă pasul în spate și să depună mandatul. El a declarat, imediat după ședința PNL, că a crezut că va reuși. Totuși, se pare că nu există susținere pentru un guvern minoritar. Negocierile urmează să fie purtate atât cu PSD, cât și cu USR. 

”Am sperat să reușesc”

”Realitatea matematică e cea pe care o cunoaștem cu toții și am sperat ca, prin demersurile întreprinse, să reușesc să cristalizez o soluție politică, astfel încât să putem obține acordul pentru un guvern minoritar în Parlament. Au fost două decizii astăzi a celor două partide, PSD și USR, care au anunțat că nu vor vota guvernul minoritar, fapt discutat în această seară în BEx, iar partidul a decis depunerea mandatului” a afirmat Nicolae Ciucă, care a continuat să facă apel la celelalte partide pentru stabilitate. El a mai afirmat că decizia cu privire la viitorul premier o va lua președintele țării, Klaus Iohannis. 

Întrebat de ce n-a cerut mai devreme flexibilizarea mandatului, Nicolae Ciucă a răspuns că ”flexibilizarea mandatului ar fi însemnat un alt mandat”. Cât despre cine a propus și cine a propus flexibilizarea mandatului, Florin Cîțu a răspuns: ”Biroul Executiv. Au luat cuvântul foarte mulți colegi și aceasta a fost concluzia. PNL va începe negocierile cu toate forțele democratice din Parlamentul României, pentru formarea unei majorități”. 

Vezi mai mult aici

Citește și: BREAKING NEWS  Cum au votat liberalii în şedinţa BEx privind viitoarea coaliţie - SURSE: Liderii care vor alianţă cu PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel