Stelian Tănase, o ipoteză despre motivele excluderilor din PNL

Politologul Stelian Tănase scrie pe blogul său că excluderile din PNL vin și pe fondul recentelor conflicte din USL, Crin Antonescu dorindu-și liniște și stabilitate în partid, pentru ca în eventualitatea unei ruperi de social-democrați să se întoarcă la un PNL "total fidelizat".

Jurnalistul spune că Victor Ponta este singurul atu al lui Crin Antonescu în drumul spre Cotroceni. Există mulți social-democrați care însă nu sunt de acord cu candidatura liberalului la prezidențialele din 2014, lui Antonescu rămânându-i doar relația cu Ponta, mai spune Tănase. Totuși, există șansa ca șeful PSD să cedeze la presiunile colegilor de partid.

"Atacul împotriva celor din jurul lui Vlad Moisescu/Chiliman vine pe acest fond. Se datorează și deteriorării relației PNL/PSD. Antonescu vrea liniște în partid, nu vrea să fie contestat de nimeni. Sloganul este - Cine il critică, e un trădător al lui și al PNL ! Cine l-a trădat trebuie exclus! Antonescu vrea să își asigure spatele pentru ca în cazul unei crize generată de desprinderea de Ponta&Co, să găsească un partid total fidelizat, fără aripi, grupuri, disidențe etc. Dacă Antonescu nu îl poate exclude pe Ponta din USL, sub acuzația că a trădat apropiindu-se de Băsescu, pe cei din partid da, chiar pentru același motiv", scrie Stelian Tănase.

Biroul Politic Teritorial al PNL Sector 1 a anunțat astăzi excluderea din partid a lui Vlad Moisescu și a altor 12 liberali. Potrivit surselor citate de presă, PNL se pregătește să-i dea afară și pe Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu și Diana Tușa, aceștia făcând parte, de asemenea, din așa numita "aripă dizidentă" din rândul liberalilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel