EXCLUSIV  Starea Națiunii, discurs Trump. ”Victoriile trebuie să fie ale Americii”

Spectacolul impresionant al prezentării Stării Națiunii de către președintele SUA, Donald Trump, rămâne punct de referință a fiecărui an politic la Washington.

Intrarea triumfală a președintelui Trump exprimă aceeași determinare a marelui blond (cum i se mai spune) de a continua politica sa internă. Succesul economic al celor doi ani de mandat trumpian, cele cinci milioane de americani care nu mai sunt hrăniți de către celebru program guvernamental „cartele pentru mâncare”, cea mai scăzută rată a șomajului în ultima jumătate de secol cu cea mai mare rată de ocupare a forței de muncă (156 milioane de americani au slujbe), reprezintă pentru Donald Trump o carte de vizită aurită. Politica externă care să servească doar intereselor SUA și nu profitorilor internaționali, politica sa de retragere din teatre de operațiuni militare care se eternizează, cum ar fi Afghanistan sau Irak, politica sa pentru reindustrializarea țării au fost punctele cele mai puternice ale primilor doi ani ai mandatului lui Donald Trump.

Desigur că adversarii săi politici, mai ales cei din media americană globalistă și neo-marxistă, au găsit insulta la adresa lui Trump (dacă ignoranța poate justifica insulta) prin care prezența acestuia în sala Congresului este de fapt prezența în casa lui Nancy Pelosi. Neo-marxiștii uită că acea universal cunoscut- și celebră sală a congresului aparține numai poporului american.

Ritualul ridicării în picioare a republicanilor, pe când democrații au rămas așezați, în semn de protest, nu a oprit un Donald Trump să fie mai încrezător ca întotdeauna. Este pentru prima dată în decenii când președintele american nu a mai transmis un draft al discursului său leaderilor opoziției, Nancy Pelosi fiind obligată, alături de democrați, să audă pentru prima dată cuvintele încrezătoare.

Alături de invitații consacrați, cum ar fi prima doamnă a SUA, judecătorii de la Curtea Supremă, celebrul judecător Kavanaugh fiind și el pentru prima dată înapoi în sala unde democrații l-au umilit cu numai câteva luni inainte, au fost invitate simboluri ale măreției americane promovate de către Donald Trump. O dată cu legea schimbărilor din justiție, aprobată sub vechiul congres american, o serie de deținuți au fost eliberați din închisorile americane. Din celula pușcăriei în scaunul de invitat al președintelui la prezentarea Stării Națiunii exprimă tocmai această grandoare deosebită a marilor mutări trumpiene. Lecția dată de administrația Trump cu privire la grațierea prizionierilor (care a luat o amploare deosebită datorită reformei semnate de către acesta) întregii lumi poate reprezenta un exemplu și pentru România celor care doresc arestări și condamnări pe bandă rulantă sau fără discernământ.

Celebrul austronaut Buzz Aldrin a fost și el prezent, emoționant moment pentru vârsta înaintată, prin care Trump a anunțat că din acest an, toate misiunile spațiale americane vor fi purtate doar de catre rachete produse de industria americană. O nouă mândrie americană ignorată pe care Trump dorește să o relanseze.

Tema cea mai contondentă a discursului despre starea națiunii a fost, desigur, imigrația ilegală. Cu o autoritate, care părea diminuată, după redeschiderea activității guvernului și pe care activiștii democrați, (inclusiv cei de la ambasada americană din București), au prezentat-o ca pe o victorie asupra rasisimului închipuit de ei, Trump a declarat sus și tare, fără a schimba o virgulă din poziția sa, că zidul de la granița de sud va fi ridicat și că nu va accepta compromisul propus acela de a construi bariere fizice la punctele de graniță vulnerabile. O poziție care distruge propaganda mincionoasă că Trump a pierdut lupta cu imigrația ilegală.

Iar pentru ca spectacolul să fie trumpian cu totul, subiectul care a ridicat sala în picioare, inclusiv pe democrați, a fost momentul în care președintele american s-a referit la faptul că este pentru prima dată în istorie cănd numărul femeilor care sunt active si au slujbe este aproape egal cu cel al bărbaților. În aplauzele femeilor în picioare, Trump a mai subliniat faptul că in Congres și Senat, sub mandatul său au fost alese cele mai multe femei. Strigătele de bucurie ale doamnelor îmbrăcate în alb, tocmai pentru a individualiza imagologic spațiul ocupat fizic de acestea în hemiciclu, au fost probabil cel mai mare cadou, având în vedere că Trump a învins o femeie la alegerile prezidențiale și a fost acuzat deseori de misoginism și sexism.

Atingând subiecte sociale extrem de sensibile și cu impact major, cum ar fi prețul la medicamente sau asigurările medicale, cercetarea medicală sau simplu cazurile de violență la adresa copiilor și persoanelor vulnerabile, discursul lui Trump a fost unul de tip Kennedy. Impreună putem invinge SIDA sau cancerul la copii a spus Trump, propunând Americii, așa cum JFK a făcut-o decenii în urmă, proiecte umane și morale care să coalizeze întreaga societate americană. Donald Trump nu s-a dezmințit, proiectând imaginea unui om al victoriilor pentru America. Așa cum a promis că o va face în timpul alegerilor de acum doi ani.

Lumea a vazut un Trump plin de optimism, de forță, de dinamism. Aflată la marginea unui val radical de stânga care aduce tot mai mult a demagogie socialistă, în fața unui populism republican mult mai rafinat decât al unor personalități politice din partidul democrat, incapabilă să nege o solidă reușită economică, Nancy Pelosi și neo-marxiștii din jurul ei pot fi deja preocupați de alegerile care vor urma. Trump va candida cu șanse reale la un nou mandat. Conform spuselor sale, America nu va fi niciodată o țară socialistă. Iată una din temele centrale ale viitoarei campanii trumpiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel