Spitalul Militar de Urgenţă Cluj, primul din ţară ce a primit certificatul de acreditare de la CoNAS

Spitalul Militar de Urgenţă Cluj
Spitalul Militar de Urgenţă Cluj

Conducerea Spitalului Militar de Urgenţă "Constantin Papillian" din Cluj-Napoca a primit, luni, certificatul de acreditare din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), care atestă faptul că este primul spital acreditat din România.

Preşedintele CoNAS, Dan Şerban, a declarat, luni, că obţinerea acreditării de către spitalul clujean este "o poveste de succes", informează Mediafax.

"Acordarea certificatului de acreditare Spitalului Militar de Urgenţă Cluj-Napoca, act care atestă că este primul spital acreditat din ţară, reprezintă o confirmare a faptului că s-a putut face o instituţie în doi ani şi jumătate în România care chiar să funcţioneze. Este o poveste de succes şi un moment istoric pentru România. La acreditarea spitalului au fost luaţi în calcul 1.850 de indicatori, cei mai importanţi fiind cei care se referă la serviciile medicale, privind infecţiile nosocomiale şi transfuzii. Vor urma şi alte spitale din România pe un ciclu de acreditare de cinci ani", a spus Şerban.

El a precizat că a fost impresionat de seriozitatea conducerii unităţii medicale clujene în demersul de obţinere a acreditării.

"Am fost impresionat de seriozitatea conducerii spitalului şi de modul de respectare a circuitelor medicale în cadrul instituţiei. Comisia de acreditare a constatat că nu era respectat circuitul de separare a pacienţilor septici de cei aseptici. Conducerea spitalului a luat în aceeaşi noapte decizia separării salonului de pacienţi septici de cei aseptici, a fost convocat arhitectul care să stabilească unde va fi uşa de intrare pentru salonul de septici şi s-a făcut lucrarea în cinci zile. A fost extraordinar, ne-a încântat faptul că indicatorii au fost luaţi în serios de conducerea spitalului, astfel încât s-a redus riscul pacienţilor de infecţie nosocomială", a spus preşedintele CoNAS.

Comandantul Spitalului Militar de Urgenţă, colonelul Camilio Coste, a declarat, la rândul său, că procentul obţinut în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor pentru obţinerea acreditării a fost de 97,47, în condiţiile în care pentru acreditare este necesară îndeplinirea a 85 la sută din criterii.

"Ne pregătim pentru ca, în toamna anului viitor, să devenim spital clinic de urgenţă, integrat complet în viaţa cotidiană a Clujului", a spus Coste.

Spitalul Militar de Urgenţă din Cluj-Napoca a fost primul spital din România care a intrat în procesul de evaluare al CoNAS la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel