Şoferii ar putea fi obligaţi să aprindă farurile maşinii tot timpul - proiect de lege

Fotografie de la Mike Bird, Pexels
Fotografie de la Mike Bird, Pexels

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede obligaţia conducătorilor auto de a folosi, pe timpul zilei, luminile de întâlnire pe orice categorie de drum public. 

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege care stabileşte obligaţia conducătorilor de autovehicule de a folosi, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă.

S-au înregistrat 245 voturi "pentru" şi o abţinere.

Proiectul completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

"În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă", prevede proiectul.

În legea în vigoare se prevede obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

Camera Deputaţilor este for decizional, scrie Agerpres. 

Maşinile fabricate în ultimii ani au fost dotate cu lumini de întâlnire automate, conform unei directive europene intrate în vigoare în 2011. 

Luminile pentru circulaţia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intră în funcţiune odată cu pornirea motorului şi au ca rol îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie prin creşterea vizibilităţii autovehiculelor, se arată într-un comunicat al CE, citat de Mediafax.

"Luminile pentru circulaţia pe timp de zi vor avea o contribuţie importantă angajamentului nostru de a reduce numărul victimelor accidentelor de circulaţie de pe drumurile europene", a declarat vicepreşedintele CE de la acea vreme, Antonio Tajani.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decât dispozitivele care asigură în prezent lumina de întâlnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi a devenit obligatorie pentru camioane şi autobuze începând cu august 2012. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel