Comisia Europeană: Maşinile noi din UE trebuie echipate cu lumini speciale pentru circulaţia pe timp de zi

faruri-ziua
faruri-ziua

Comisia Europeană (CE) a anunţat că începând de luni automobilele şi autovehiculele comerciale uşoare noi vândute în Uniunea Europeană (UE) trebuie echipate cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi (Daytime Running Lights - DRL).

Luminile pentru circulaţia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intră în funcţiune odată cu pornirea motorului şi au ca rol îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie prin creşterea vizibilităţii autovehiculelor, se arată într-un comunicat al CE, citat de Mediafax.

"Luminile pentru circulaţia pe timp de zi vor avea o contribuţie importantă angajamentului nostru de a reduce numărul victimelor accidentelor de circulaţie de pe drumurile europene", a declarat vicepreşedintele CE, Antonio Tajani.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decât dispozitivele care asigură în prezent lumina de întâlnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulaţia pe timp de zi va deveni obligatorie pentru camioane şi autobuze începând cu august 2012.

CE menţionează că, în 2009, pe drumurile europene şi-au pierdut viaţa peste 35.000 de persoane. Numărul victimelor scade, însă, datorită mai multor măsuri precum ameliorarea tehnologiilor de siguranţă pentru autovehicule, infrastructuri rutiere mai sigure şi îmbunătăţirea pregătirii şoferilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel