EXCLUSIV  Şoferi cu permise false în traficul din România. Titi Aur, mesaj clar. "Nu ai cum să nu fii prins. E prostie..."

Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins în vama Petea în timp ce conducea un autoturism şi a prezentat la control un permis fals, pe care l-a cumpărat cu 2.000 de euro, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

L-am întrebat pe Titi Aur ce anume îi poate face pe unii să plătească aceste sume pentru un plastic fals, în loc să dea mai puţin de jumătate pe cursurile unei şcoli de şoferi, pentru a obţine un permis de conducere legal. 

"Doar prostia. Doar lipsa de educaţie. Credinţa că nu vei fi prins. Nu ai cum să nu fii prins, mai ales în ziua de astăzi. Acum 30-40 de ani, un permis fals te putea salva din multe, într-adevăr. Te oprea miliţianul sau poliţistul după Revoluţie şi dacă aveai acea hârtie îi venea greu să te verifice. Puteai fi prins dacă făceai o prostie, un accident, şi trebuia să te verifice cu adevărat. Trebuia să meargă poliţistul să scoată informaţiile dintr-un registru, să vadă dacă într-adevăr ai permis. 

Acum, dintr-un click, afli tot. Şi mai ales Poliţia are această posibilitate. Şi atunci, cum să faci asta în 2023? Dacă erai în 1983 sau 1963, puteam să înţeleg. Cu un carton din ăsta fals puteai să conduci mult. În ziua de astăzi e aproape imposibil să scapi, pentru că treci prin filtre, eşti oprit la o sancţiune banală. Când să îţi treacă punctele în dreptul tău la evidenţă, nu eşti acolo. Deci e clar că te prinde. Mi se pare mai mult decât prostie", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

De altfel, reţelele sociale sunt inundate de mesaje privind obţinerea unui permis de conducere în doar câteva zile, fără a susţine examenul auto. 

"Bună, te-ai luptat cu permisul de conducere în tot acest timp sau ai încercat să-ți iei permisul și nu ai reușit? Îți poți obține permisul de conducere inițial în mai puțin de 7 zile la un preț accesibil. Avem categorii de permis de conducere Permis de motocicleta: A, A1, A2. Diploma: B, B1, BE. Autorizație de transport de mărfuri sau materiale: C, C1, C1E. Pentru permisul de transport persoane: D1, D1E, D. Pentru mai multe informații contactați-ne în privat", este doar unul dintre mesajele de pe Facebook. 

Am solicitat un punct de vedere în acest sens şi de la Poliţia Română, însă până la momentul publicării acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel