EXCLUSIV  Şofer de 97 de ani, accident cu victimă. Titi Aur, despre limita de vârstă pentru şoferi. "Joe Biden are 78 de ani şi conduce lumea"

Şofer de 97 de ani, accident cu victimă. Titi Aur, despre impunerea unei limite de vârstă pentru şoferi. Sursa: Pixabay
Şofer de 97 de ani, accident cu victimă. Titi Aur, despre impunerea unei limite de vârstă pentru şoferi. Sursa: Pixabay

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit pentru DC NEWS despre cazul şoferului de 90 de ani care a provocat un accident rutier cu victimă zilele trecute, fără ca măcar să îşi dea seama că a lovit pe cineva. 

Pe 8 februarie, un bărbat în vârstă de 97 de ani a lovit cu maşina un alt bărbat, în vârstă de 74 de ani, pe o trecere de pietoni din Timişoara, şi a fugit de la locul accidentului. Găsit de poliţişti, bărbatul a spus că nici măcar nu a văzut că a lovit pe cineva. 

L-am întrebat, astfel, pe Titi Aur dacă ar fi o soluţie impunerea prin lege a unei limite superioare de vârstă pentru cei care vor să se urce la volan, aşa cum există şi una minimă. 

"Nu e o soluţie. Singurul aspect de discutat este să se facă cu adevărat evaluarea conducătorului auto din punct de vedere medical. Să nu plăteşti la o clinică şi să ţi se dea fişa. Să ţi se facă o verificare medicală adevărată. Dacă şoferul are 100 de ani, dar are toate aptitudinile şi toate reflexele în regulă, nu îi poţi impune o limită a vârstei până la care poate să conducă. Pentru că el poate avea aptitudini mai buni decât unul de 50 de ani. Diferă de la organism la organism. 

Nu îi poţi spune unui om că e bătrân. Joe Biden are 78 de ani şi conduce lumea, nu o maşină. Nu, e nevoie doar de verificări medicale anuale", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel