Social-democrații se reunesc în BPN, urmat de CEx, ca să decidă prezidențiabilul

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Social-democrații au fost convocați în ședința BPN, marți, la Parlament, urmată de reuniunea CEx, pentru a decide prezidențiabilul partidului.

Biroul Politic Național al PSD va avea loc marți, la Parlament, începând cu ora 11:00. Social-democrații vor alege candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, urmând ca mai apoi propunerea să fie validată în Comitetul Executiv, începând cu ora 12:00, potrivit Mediafax.

Oficial au anunțat înscrierea în competiția internă pentru prezidențiale: secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu și senatorul Șerban Nicolae.

Viorica Dăncilă a anunţat, recent, la DC News, că, dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. A menţionat însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

De cealaltă, parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, la Antena 3, că în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidențiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianță, posibil cu Pro România. El a mai spus, întrebat dacă prezidențiabilul ar putea rupe coaliția, că are respect pentru partenerii de guvernare, însă dincolo de orgolii ar trebui ca PSD-ALDE să aibă realism și pragmatism politic.

Sondaje PSD

În ședința programată marțea viitoare vor fi prezentate și date din sondajele comandate de PSD în vederea alegerii candidatului la prezidențiale, au spus sursele citate de Mediafax.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului partidului va avea loc pe 3 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel