Simonca: Tribunalul a respins cererea lui Diaconescu de blocare a Congresului PMP din 19 februarie

Secretarul general al PMP, Ionuț Simonca, a transmis că Tribunalul București a respins cererea formulată de Cristian Diaconescu.

„Tribunalul București a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie și, implicit, exprimarea democratică în PMP”, a anunțat Ionuț Simonca, potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat că pe data de 19 februarie va fi organizat congresul partidului, care „va însemna un nou început pentru PMP și pentru o Românie creștin-democrată”.

„Mergem mai departe, așa cum au decis forurile statutare, iar Congresul de sâmbătă, 19 februarie, va însemna un nou început pentru PMP și pentru o Românie creștin-democrată. Un nou început pe care membrii PMP și susținătorii partidului îl așteaptă și îl merită”, a conchis Simonca.

Colegiul Național al PMP a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri.

Liderul partidului, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Național al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenței PMP” și-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu anunțase că, în calitate de preşedinte al PMP, a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie.

Amintim că, pe 3 februarie, Cristian Diaconescu, într-un interviu pentru DCNews, spunea că există o criză în PMP: „Nu este un secret pentru nimeni. Este complicat când, la limită, nu ai intrat în Parlament, iar restul partidelor politice au la rândul lor diverse dificultăţi. Simplificarea, mai ales pe dreapta, a scenei politice este interesul tuturor partidelor din afara partidului PMP şi atunci se fac demersuri pentru eliminarea acestui partid de pe scenă politică şi cred că inclusiv a mea, din punctul de vedere al unei activităţi politice ceva mai implicate în anul 2024. Eu încă sper ca înţelepciunea va prevala  şi ce se spune, de regulă, în interiorul partidelor trebuie să rezolve aceste probleme. Dialogul meu cu Eugen Tomac pleacă de la un respect pe care i-l port acestui om. Am colaborat pe proiecte, pe atitudini politice coerente şi în numele PMP şi în Parlamentul European unde ne reprezintă şi cred că, până la urmă, înţelepciunea va prevala. Din păcate, se iau o serie de decizii interne ale unui partid în interiorul unui alt partid. Practic, până la un congres pe care dânşii şi-l doresc pe 19, neconvocat statutar - eu l-am convocat pentru data de 26 martie statutar - pentru că, dacă sunt probleme cu lidership-ul partidului şi direcţia de urmat, este normal să le discutăm în congres.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel