Ședința CExN PSD, anulată. Chirieac, scenariu: Asta o să aflăm în orele următoare

Roxana Neagu / 15 dec 2018 / 16:33 Salveaza PDF Comentarii
Membri PSD
Membri PSD

Duminică, 16 decembrie 2018, urma să aibă loc CExN al PSD și Consiliul Național al partidului. Prima ședință a fost anulată. Analistul Bogdan Chirieac a comentat informația de ultim moment, venită pe surse, din PSD. 

PSD a decis să anuleze CExN, potrivit informațiilor pe surse. Cu toate acestea, rămâne valabil Consiliul Național al PSD care va începe mâine, la ora 16:00. 

PSD, în blocaj? Decizii majore, doar prin consens

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat, la Antena 3, în emisiunea ”Ediție de weekend”, că știrea abia a venit și e greu de explicat ce a determinat decizia PSD. Cu toate acestea, analistul subliniază că ”oricum are loc o întâlnire a liderilor PSD, probabil că sunt multe subiecte pe ordinea de zi și ele pot fi atinse doar prin consens și probabil că deocamdată nu avem consens în PSD. Asta nu putem ști acum, o să aflăm în orele următoare”. 

Vezi aici ce se va discuta la Consiliul Național al PSD: Consiliu Național PSD, duminică. Alegeri în partid, vot-cheie

În ceea ce privește Ordonanța pe amnistie și grațiere, despre care se bănuia că ar urma să fie discutată în CExN al PSD de mâine, Florin Iordache a făcut mai multe declarații pentru DCNews despre proiect. 

Vezi aici: OUG amnistie-grațiere. Iordache: Momentul zero! CEx, decizie, câți vor fi ELIBERAȚI

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat că OUG pe amnistie și grațiere ”este elefantul din dulap din cauză că PSD nu a făcut  ce trebuia în decembrie 2016, când toată campania Opoziției s-a referit la penalii din PSD și PSD a obținut cel mai mare scor al unui partid politic din UE, atunci PSD trebuia să fie deschis și să spună ce are de gând, deși depinde ce amnistiezi și grațiezi, nu amnistiezi faptele săvârșite cu violență, nu amnistiezi, nu grațiezi încălcările grave ale respectării drepturilor omului, ale libertății și demnității umane, erau niște limite acolo. În rest, trebuie văzut ce, cum, în ce fel, dar deja a apărut sperietoarea comună: OUG pe amnistie și grațiere”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24