EXCLUSIV  Sectorul 1, investiții. Daniel Tudorache: Aceasta e diferenţa între PNL şi USR. „Prăpădul după ei”

Săptămâna trecută vă semnalam o situaţie unică ce se desfăşura la Primăria Sectorului 1. În contextul în care PSD şi ALDE nu au majoritate, PNL şi USR se opuneau realizării oricărei cheltuieli, în ideea de a fi plătite anticipat creditele. Astfel, erau blocate proiecte extrem de importante pentru cetăţenii Sectorului 1, în contextul în care erau vizaţi copii şi persoane cu dizabilităţi. Marţi, 19 septembrie, Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, într-un interviu acordat DC News, a venit cu o veste uriaşă.

Dacă săptămâna trecută Daniel Tudorache spunea că nu a trecut niciun proiect, fiind „a treia şedinţă pe care am solicitat-o în care consilierii PNL şi USR nu au votat rectificarea bugetară", acum primarul a venit cu o veste bună, mulţumindu-le consilierilor PNL.

„Această confruntare a durat aproape două luni de zile, mă refer la o rectificare bugetară. Şi exact cum am şi spus în şedinţa de Consiliu, după vot, le-am mulţumit public consilierilor PNL, care au înţeles mesajul pe care l-am transmis în ultima perioadă. E adevărat, poate că lupta politică îşi are rostul într-o administraţie locală, dar trebuie să existe o limită. Atâta timp cât afectează cetăţenii unui Sector, deja e o bătaie de joc", a spus Daniel Tudorache.

Întrebat cum s-a soluţionat conflictul, primarul a oferit următorul răspuns: „Eu vreau să mă refer strict la PNL, pentru că ei au fost colegii care au acceptat şi au înţeles gravitatea situaţiei. Am vorbit şi cu liderii PNL-ului, care au înţeles situaţia şi au votat în consecinţă. Au pus mai presus de o bătălie politică interesul cetăţeanului. Ieri le-am mulţumit celor şase consilieri PNL şi astăzi le mulţumesc celor doi lideri, mă refer la domnul Orban şi la domnul Buşoi. (...) Pe calea asta le mulţumesc. Mi-au dat o mână de ajutor.”

Amintim că PSD nu are majoritate în Sectorul 1, fiind diferenţă de un vot. Printre proiectele blocate se număra şi After School. Marţi, referindu-se la proiectul After School, primarul a spus că se poate relua. „Cel târziu la 1 octombrie copiii vor putea beneficia. De ce spun 1 octombrie, pentru că după ce este votată o hotărâre de Consiliu (...) trebuie să se dea ok-ul că acea hotărâre de Consiliu respectă normele legale şi va fi pusă în aplicare”, a explicat Daniel Tudorache. 

Ulterior, primarul Sectorului 1 a povestit că, după ce a trecut rectificarea bugetată, „consilierii USR au rămas foarte surprinşi. Nu se aşteptau ca colegii din PNL să voteze. Au afirmat că se vor duce şi vor ataca acea rectificare la prefect. E dreptul lor să se ducă, dar nu au ce să reclame la acea hotărâre. A fost votată, este perfect legală. Dar vedeţi răutatea? Aceasta e diferenţa între PNL şi USR. Cei de la PNL se opresc la un moment dat şi pun în primul rând interesul cetăţeanului, pe când cei de la USR (...) prăpădul după ei. Ei ce voiau? Ca toţi banii care s-ar fi dus la persoanele cu dizabilităţi, la programul After School să se ducă să plătească acele credite făcute cu ani în urmă”, a spus primarul Daniel Tudorache, punctând că „acesta e interesul lor”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel