EXCLUSIV  Cum se pârăsc USR-iștii la partid: ”Timpul lui a expirat”

Consilierii USR sunt revoltaţi împotriva unui coleg care nu-şi onorează îndatoririle de consilier local. Astfel, conform unui document intrat în posesia DCNews, la sediul USR a fost înregistrată o plângere contra consilierului USR Guilhelm Moulin, consilier la Sectorului 4. 

În rezumat, lui Guilhelm Moulin i se reproşează că încă de la început "nu a înţeles responsabilitatea cu care a fost încredinţat" el lipsind chiar la depunerea jurământului. Apoi, şi-a luat patru luni de concediu "exact in perioada cand USB era pe val". Documentul se încheie cu rugămintea de a i se cere consilierului "să se dea la o parte, să lase pe altcineva care are timp, energie şi tragere de inimă pentru ajutorarea cetăţenilor", consilierii USR sector 4 amintind că nu e suficient ca activitatea colegului să se rezume "doar la postari pe FB", ei considerând că "GM nu înţelege că timpul lui a expirat".

Iată documentul obţinut de DCNews:

"Scrisoare oficială de protest al consilierilor USR S4

Bună ziua

În calitate de consilier USR din Consiliul Local sector 4, doresc să va aduc la cunoștiință următoarele aspecte negative privindu-l pe consilierul Guilhelm Moulin. Voi face un rezumat astfel încât să va faceți o părere obiectivă privind "activitatea "domnului respectiv:

1. Încă de la începutul preluării mandatului, Guilhelm Moulin a arătat că nu înțelege responsabilitatea cu care a fost încredințat. Nu a venit la depunerea jurămîntului.

2. În primul an de mandat, a reușit performanță de a-și lua 4 luni de concediu. În afară de lipsa de la depunerea jurămîntului și prima ședința, în perioada noiembrie 2016-februarie 2017, a fost plecat în Thailanda. Asta survenea exact în perioada când USB era pe val și toată lumea aștepta de la noi să facem altfel de politică. Iar asta se vedea prin marea masă de cetățeni care veneau cu tot felul de probleme , în audiență. Stimabilul GM a considerat că problemele cetățenilor thailandezi sunt mult mai importante decât cele ale cetățenilor sectorului 4! De la începutul mandatului și pînă acum are ZERO audiențe cu cetățenii din sector, implicit nu a a ajutat pe absolut nimeni în vreo problema.

3.Totodată, la repartizarea consilierilor pe comisii, a cerut să fie în mod special în cea mai importantă comisie a unei primarii: comisia de Buget-Finanțe. Acolo unde sunt banii!
În primele 6 luni de mandat, domnul GM a lipsit 4 luni, lăsând comisia descoperită,astfel noi nu am avut nici o informație și nu am putut cere socoteală la ceea ce majoritatea din consiliu făcea! Foarte greu am reușit să acoperim acea lipsa, desemnindu-l pe alt consilier pentru acea comisie.

4.În luna martie 2017 , după ce dl. GM s a întors din vacanță nesfârșita, am avut o întâlnire la parlament în prezența biroului local , precum și a dl senator George Darca , dl deputat Cristian Seidler și dl deputat Dumitru Lupescu. Atunci, printre alte discuții privind ONORAREA postului de consilier , dl GM a promis că nu mai lipsește.
La un an distanță, numărul absențelor din consiliu a ajuns la 25!! În numai 22 de luni de mandat. Practic, dacă ar fi să socotim tehnic , la o ședința pe luna, el nu a existat în consiliul local.

5.Dl GM este un efervescent apărător al mediului. Desigur , doar în mediul online.La ședința care s a ținut în iunie 2017, privind parcarea din Secerei, ședința televizată, unde mai multe figuri marcante ale partidului au venit să țînă piept tendinței executivului de a distruge spațiul verde, dl GM a acceptat să între într-o comisie specială pentru supravegherea îndeaproape a modului în care se dorește construcția acelei parcări. Din păcate, că și mai înainte, dl GM nu a socotit necesar că e nevoie de prezența să, astfel că , nu a fost la absolut nici o ședința a acelei comisii!! Maximă dispreț față de lupta atâtor activiști de mediu, venită din partea unui reprezentant al unui partid, USB, care era port stindarul salvării spațiilor verzi din capitală.

6. Printre rarele ocazii cu care ne a onorat cu prezența, în cazul Mircea Vulcănescu, a votat alături de Mihaela Murgoci, un HCL PSD,care era împotriva legii și a moralității. Asta , chiar în condițiile în care eu, și ceilalți doi consilieri,, am recomandat să fim împotriva sau măcar abținere. Ba mai mult, în urmă unei revolte a mai multor consilieri din toate partidele, inclusiv de la PSD, am convocat o ședința extraordinară pt a trânti acel hcl.
Ambii "colegi" consilieri au boicotat acea ședința astfel că am fost doar 12, necesarul fiind de 14. Practic , prin lipsa lor nu am putut ține ședința din lipsa de cvorum.
Acel hcl, precum bine știți, a fost respins( singurul hcl psd de altfel ) datorită luptei noastre , precum și a uriașei mobilizări a lumii culturale și intelectuale ale Bucureștiului. Nici atunci, conducerea partidului nu a luat vreo măsură, preferînd să lase mizeria sub preș.

7. La toate aceste acuzații, precum și discuții , dl GM invocă lipsa de timp din cauza serviciului, practic el venind doar să semneze și să și ia indemnizația.La interpelarile nostre , dl GM se ține cu dintîi de scaun, deși practic el nu a făcut absolut nimic pentru cetățeni. Pentru că dincolo de orice discuție, funcția de consilier local există doar pentru a-l reprezenta pe cetățean !
Deși legea 215 spune clar că un consilier e scutit de drept pt a și exercită mandatul, dl consilier GM , preferă audiențele cu cetățenii thailandezi, iar despre lipsa de timp nu se poate spune că nu are, deoarece pt reclamațiile împotriva colegilor consilieri, el există! Reclamații făcute special pt a și ascunde incompetența, bătaia de joc la adresa consilierilor și a cetățeniilor.

8. Pentru activitatea în favorea partidului, am putea spune că e zero, neparticipind la strâns semnături în campaniile trecute, rezumaindu se doar la postări pe FB.

V am adus în atenție aceste fapte reale, deoarece considerăm că locul dl GM nu mai este în consiliu.Am depus un jurămînt, am promis locuitorilor Bucureștiului că facem ALTFEL DE POLITICĂ, dar printre noi sunt oameni cărora nu le pasă de aceste lucruri. Cetățenii sectorului 4, în nr de 330.000 din care 21000 ne-au votat, se bazează pe suportul nostru și practic noi suntem singurii care le putem întinde o mâna în față abuzurilor executivului.
Va rog să analizați cu celeritate, cu obiectivitate, să cântăriți faptele și să îl rugați pe dl GM să se dea la o parte, să lase pe altcineva care are timp , energie și tragere de inima pt ajutorarea cetățenilor care ne au ales și nu numai.Având un serviciu mai important decât onorabilă și responsabilă funcție de consilier, se poate da la o parte,așa cum au făcut și alți colegi de la alte sectoare.

Închei , rugându va încă odată să luați măsurile care se cuvin, apelindu se la statut în cazul în care dl GM nu înțelege că timpul lui a expirat.

Cu stimă
Acest document este unul official. De atunci consilierul GM a mai lipsit de la o ședința.

Atenție: Acest document este strict confidențial. A se trata că atare să nu ajungă unde nu trebuie!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel