Urmărește emisiunea live


Scenariu exploziv despre UNPR: ”A fost o tentație de acest gen”

Președintele PSRO, Mircea Geoană, a lansat vineri, la DCNews Live, un scenariu exploziv despre UNPR.

Mircea Geoană a afirmat că apariția UNPR a reprezentat ”o tentație militaristă în România, care semăna mai mult a America Latină decât a Europa Occidentală”.

În contextul discuțiilor despre Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Mircea Geoană: ”Nu era mai bun un guvern de generali, oare?”.

”Acum, dacă ne uităm la țările care au avut hunte militare, ele sunt țări care au avut democrații foarte firave. Și atunci, țările care au tentația de a fi conduse de militari într-o formă sau alta sunt țări care au democrații fragile. România este o țară NATO și o țară UE, în care cei care îmbracă uniforma își fac datoria acolo unde sunt rânduiți să o facă și e nevoie de ei și e nevoie să le dăm resurse, iar noi, cei care facem politică, ne facem jocul democratic. 

[citeste si]

A fost o tentație militaristă și în România. De exemplu, creearea UNPR a fost o tentație de acest gen. O tentație de a folosi acest tip de abordare, cu înaintări masive în grad, mai mult sau mai puțin justificate, cu un mod milităros de a organiza viața publică. De fapt, o chestiune care semăna mai mult a America Latină decât a Europa Occidentală. 

Meritul nostru, ca societate, este că utilitatea acestui experiment a fost de scurtă durată și sper din toată inima ca începând de anul viitor, când avem alegeri locale și parlamentare, o generație de partide care să fie organizate pe criterii cu adevărat democratice și reprezentative să fie regula generală”, a declarat senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel