Urmărește emisiunea live


Scandal la PNŢCD. Aurelian Pavelescu vrea să vândă o parte din istoria paridului, spun țărăniștii

Țărăniștii sunt în fierbere. Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, vrea să vândă clădirea în care a funcţionat partidul în perioada interbelică (str. Clemenceau, nr. 9, Bucureşti).

Aurelian Pavelescu  ar fi convocat şedinţa CNC, pentru joi, la ora 12.00, pentru cere aprobarea prin vot a acestei vânzări. La sediul partidului s-au deplasat şi membri mai vechi ai PNŢCD, pentru a-i cere socoteală lui Pavelescu. Acesta s-ar fi baricadat în clădire şi a refuzat să poarte o discuţie cu ţărăniştii.

Clubul Naţional-Ţărănist a postat, joi,  şi un apel  către membrii PNŢCD, în care cer să nu se dea un vot favorabil pentru vânzarea sediului.

"ATAC LA MEMORIA PNTCD

Un impostor care a obtinut prin frauda, intriga si uzurpare posibilitatea de a vorbi in numele partidului incearca sa vanda o proprietate a PNTCD. Si nu oricare...

Este vorba de Clubul PNT situat in strada Clemenceau nr 9, sediu istoric al partidului din perioada interbelica pana la interzicerea activitatii acestuia in 1947.

Citește și: PNTCD: Monarhiștii îi cer Regelui să nu meargă la învestirea lui Iohannis

Aici isi avea sediul ziarul Dreptatea si tineretul national-taranist. Iuliu Maniu si Ion Mihalache se intalneau cu liderii partidului intr-o frumoasa sala de conferinte. In tristii ani de dupa razboi tot in acest loc se acorda sprijin celor persecutati de comunistii deveniti din ce in ce mai agresivi, in acest loc refugiindu-se si participantii de la manifestatia din 8 noiembrie 1945. Tot aici, intors dintr-un turneu din Ardeal, Corneliu Coposu va fi arestat de catre Securitate in iulie 1947, in ziua inscenarii de la Tamadau.

Confiscat de statul comunist, sediul din 'Clemansa' (ca sa folosim ortografia securista a vremilor) primeste diferite destinatii pana in 1990. Dupa revolutie, sediul nu are parte de o soarta mai buna fiind dat spre folosinta catre PRM si PUR. Dupa o actiune juridica finalizata in 2008 sediul revine proprietarului de drept, adica PNTCD.

Personajul politic minor cunoscut sub numele de Pavelescu Aurelian, incearca sa vanda o parte din istoria noastra. El incearca sa obtina si o sustinere formala, convocand o adunare nestatutara in acest sens. Cerem celor implicati sa NU isi dea acordul pentru aceasta tranzactie, sa isi urmeze constiinta si sa nu fie partasi ai unui act rusinos.

Secretar General Mihai Grigoriu

Purtător de cuvânt Radu Rizescu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel