Sandu Geamănu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare

sandugeamanu dc
sandugeamanu dc

Ilie Alexandru, alias ”Sandu Geamănu,” a fost condamnat, marți, de Tribunalul București, la 25 de ani de închisoare cu executare pentru omor, informează Mediafax.

Numele lui Sandu Geamănu apare într-un dosar în care este acuzat că, împreună cu trei membri ai grupării sale, a torturat un bătrân în locuința acestuia, furând bunuri de jumătate de milion de lei. Cei trei complici, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Simion Adrian Florin, au primit pedepse cuprinse între patru și 25 de ani de închisoare cu executare. De asemenea, cei patru inculpați sunt obligați să plătească Spitalului Universitar de Urgență București aproximativ 75.000 de lei, sumă ce reprezintă costurile de spitalizare ale victimei, care a decedat după șase luni. Sandu Geamănu și complicii săi se află în arest preventiv, iar decizia care îi condamnă la închisoare cu executare nu poate fi contestată prin recurs.

Ilie Alexandru, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Simion Adrian Florin au fost trimiși în judecată în acest dosar în iulie 2011. Procuroii Parchetului de pe lângă Tribunalul București îlm acuză pe Sandu Geamănu de omor calificat și omor deosebit de grav, tâlhărie cu consecințe deosebit de grave și violare de domiciliu. În rechizoriul întocmit de procurori se arată că în noiembrie 2008, Sandu geamănu și trei membri ai grupării sale au intrat în locuința lui Nicolae Zodca, în vârstă de 74 de ani, din București, după ce a fost informat că bătrânul ar avea în locuință ”sume importante de bani și alte bunuri de valoare.”Pentru a o determina pe victima sa spună unde se află sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violență. Apoi inculpații au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 și mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei,” se arată în rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, Geamănu a fost turnat de un membru al clanului său, Ștefan Mărgean. Cel din urmă se află la închisoare pentru tâlhărie, după ce a fost implicat în furtul maşinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc.

Ilie Alexandru mai face obiectul unei cercetări, după ce, împreună cu un complice, a intrat cu săbii, bâte și pistoale, în casa unei familii, printre victime aflându-se și o fetiță de numai doi ani și jumătate. Agresiunea a avut loc în urmă cu patru ani, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, iar majoritatea victimelor au fost copii și femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel